Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Στολίστηκε η .....ΚΑΜΗΛΑ στη Γαλάτιστα

Από το απόγεμα η Γαλάτιστα «χορεύει» στο ρυθμό της «ΚΑΜΗΛΑΣ». Μιας «ΚΑΜΗΛΑΣ» που πάνω από εκατό χρόνια την έχουν «χορέψει» γενιές και γενιές.
 Το απόγεμα σήμερα με τα νταούλια και τους ζουρνάδες να ξεσηκώνουν στον κόσμο υπενθυμίζοντας τους το αυριανό έθιμο, πάρθηκαν τα κουδούνια από τους κτηνοτρόφους για να τα κρεμάσουν στην «ΚΑΜΗΛΑ».

Στη συνέχεια, και μέχρι να στολιστεί η «ΚΑΜΗΛΑ», στήθηκε γλέντι και χορός στην πλατεία όπου τα μπιφτέκια, τα λουκάνικα, η ρετσίνα και το κρασί είχαν την τιμητική τους για να βρει η αυριανή μέρα στολισμένη την «ΚΑΜΗΛΑ». Και το έθιμο θα συνεχιστεί και του Αγίου Προδρόμου με τον «ΓΑΜΟ» της ΜΑΝΙΩΣ.


Σε αίθουσα που βρίσκεται στην πλατεία του χωριού ο επισκέπτης μπορεί να επισκεφτεί και την έκθεση ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ του Συλλόγου τέχνης «ΑΝΘΕΜΟΥΣΕΣ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΜΗΛΑ :http://www.blogger.com/posts.g?blogID=8524395212094986317&searchType=ALL&txtKeywords&label=%CE%9A%CE%91%CE%9C%CE%97%CE%9B%CE%91

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σας ευχαριστούμε για την κατασκευή την ειλικρινή προσπάθεια να μιλήσει για αυτό. Νιώθω πολύ ισχυρή γι 'αυτό και θα ήθελα να διαβάσετε περισσότερα. Αν είναι εντάξει, όπως εσείς την επίτευξη επιπλέον εκτεταμένη σοφία, μπορεί να έχετε το μυαλό συμπεριλαμβανομένου του επιπλέον αντικείμενα παρόμοια με αυτό το ένα με πρόσθετες πληροφορίες; Θα είναι εξαιρετικά χρήσιμο και χρήσιμο για μένα και τους φίλους μου.