Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

ΚΛΕΦΤΕΣ (*)

Η τρόικα επιμένει στην κατάρηση του 13ου , 14ου μισθού, κατώτατου μισθού κλπ.κλπ.

ΕΝΑΣ ΚΛΕΦΤΗΣ


Ένας κλέφτης
Κι άλλος κλέφτης
«Πιάστε τους κλέφτες»
(Ποιους κυνηγούσαν και ποιοι)

Στεκόμουν στη θέση μου ακίνητος
Ανάμεσα στο έξαλλο πλήθος
Στις φοβερές κραυγές
Κανείς δε μ’ ακούμπησε

Άναψα κι άλλο τσιγάρο.
Ήταν για μένα μια ξένη ιστορία
Εγώ δε φοβόμουνα
Δεν είχα τίποτα πια να μου κλέψουν
Δε με φοβόταν κανείς
Δεν είχα τίποτα να κλέψω απ’ αυτούς.

(*) ΜΑΝΟΛΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Γιατί ο Κίμωνας δεν έκανε αναθεώρηση την άδεια οδήγησης:::::::::::::

Η απάντηση το Σάββατο 14/1/2012 μέσα απο την εκπομπή "ΣΑΒΑΤΟ ΚΙ ΑΠΟΒΡΑΔΟ" στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Πολυγύρου (90,80FM) ανάμεσα 18.00 με 21.00
Λοιπόν επειδή θέλουμε άλλες τρεις μέρες και κάποιοι δεν θα μπορέσουν να ακούσουν την εκπομπή ας το διαβάσουν από τώρα.

Έχουμε και λέμε.


Δεν έκανε αναθεώρηση την άδεια οδήγησης για τους παρακάτω λόγους.

1. Έπρεπε να πληρώσει 90 ευρουλάκια στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΠΕΖΑ για να περάσει εξετάσεις από τους γιατρούς και μάλιστα ιδιώτες. Βλέπετε το κράτος ΔΕΝ έχει εμπιστοσύνη στους Νοσοκομειακούς γιατρούς όπου και θα πλήρωνε 10 ευρουλάκια (5+5), ούτε στους γιατρούς του ασφαλιστικού του φορέα όπου δεν θα πλήρωνε ίσως και κανένα ευρουλάκι. ΟΥΤΕ καν να δώσει τα 90 ευρουλάκια στο Νοσοκομείο που έχει τόσα οικονομικά προβλήματα. Βλέπετε το Κράτος φροντίζει για τις τσέπες ιδιωτών γιατρών.

2. Έπρεπε να τον εξετάσει οφθαλμίατρος που θα τον ζητούσε να διέκρινε σε απόσταση 4 με 5 μέτρων μυρμήγκια στον δρόμο, συγνώμη τα μικρούλια γραμματάκια στον πίνακα, αντί να τον έβαζε να διέκρινε αν υπήρχαν άνθρωποι στον δρόμο και μάλιστα τροχονόμοι. Επί πλέον να τον έβαζε να διακρίνει το πράσινο από το κόκκινο φανάρι, συγνώμη το κόκκινο από το πράσινο χρώμα αντί των αριθμών με τους πράσινους, κίτρινους, κόκκινους και γαλάζιους κόκκους, συγνώμη κουκίδες.

3. Έπρεπε να περάσει από ΠΑΘΟΛΟΓΟ γιατρό αντί από ψυχολόγο ή καρδιολόγο. Αλλά ακόμα και από παθολόγο θα ήθελε να τον πάρει τουλάχιστον ΑΚΡΟΑΣΤΙΚΑ αντί να τον ρωτάει το ιατρικό παρελθόν του και μόνο. Λένε οι κακές γλώσσες πως σε κάποια πόλη της Ελλάδας πιστοποιητικά υγείας πριν από μερικές δεκαετίες έδινε και η γυναίκα του γιατρού.

4. Έπρεπε να πληρώσει ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ 30 ευρουλάκια για την εκτύπωση του ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣ. Βλέπετε το κράτος έχει μπατιρίσει τόσο που δεν έχει χρήματα να εκτυπώσει το δίπλωμα του. ΕΧΕΙ όμως χρήματα να του χορηγεί ΠΛΟΥΣΙΑ ΒΟΥΛΕΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ.

5. Να πληρώσει άλλο ένα ΧΑΡΑΤΣΙ που το λένε ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΧΑΡΤΟΣΗΜΟΥ 15 ευρουλάκια που όμως θα έδινε 18 ευρουλάκια. Αααα αυτό θα το έπαιρνε από την ΕΦΟΡΙΑ του.

6. Άλλο ένα ΧΑΡΑΤΣΑΚΙ της τάξης των 5,87 ευρώ που έπρεπε να ψάχνει να βρει κάποιο κατάστημα της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

7. Να πάει να βρει φωτογράφο να τον βγάλει 4 φωτογραφίες, ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ παρακαλώ, όχι ότι νάνε φωτογραφίες. Ο φωτογράφος αντί για 4 θα του έβγαζε 6 και θα τον χρειάζονταν μόνο 3 τελικά. Από μία θα κολλούσαν οι γιατροί στο ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΥΓΕΙΑΣ που θα τον έδιναν. Είναι ας το πούμε ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΝ ΤΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΙΑΣ. Εεεεεε τις άλλες τρεις θα τις κρατούσε ΚΑΒΑΝΤΖΑ, Για τις φωτογραφίας θα πλήρωνε ανάλογα με τη φίρμα του φωτογραφείου ας πούμε Μ.Ο. 15 Ευρουλάκια.

8. Να προσκομίσει φωτοτυπία της Αστυνομικής ταυτότητας του ΔΕΟΝΤΩΣ ΤΕΘΕΩΡΗΜΕΝΗ. Εδώ θα πλήρωνε στο αστυνομικό τμήμα μόνο μισό ευρουλάκι ΤΖΑΜΠΑ ΠΡΑΜΑ ΔΗΛΑΔΗ

9. Να πάει φωτοτυπημένη την ΑΔΕΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ του . ΤΟ ….μαγαζί δεν έχει χαρτί ούτε τα δικά του έγγραφα να φωτοτυπεί.

10. Και για να μη τα χάσει όλα αυτά έπρεπε να τα βάλει μέσα σε φάκελο , με ΑΥΤΙΑ παρακαλώ ο φάκελος, αλλιώς δεν γίνετε δεκτός.

11. Δηλαδή πρέπει το λιγότερο να φας 2 μέρες για να μαζέψεις όλα τα χαρτιά και ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΕΝ πρέπει να τα πας τη μέρα που θα εξετάζουν τους υποψηφίους οδηγούς γιατί την πάτησες , άσχετα αν υπάρχουν υπάλληλοι στα γραφεία δεν θα εξυπηρετηθείς.

12. Δηλαδή για να έκανε αναθεώρηση την Α.Ο. έπρεπε να πληρώσει 158,87 ευρουλάκια. Από τα οποία τα μεν 90 κακώς δίνονται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ σε ιδιώτες γιατρούς και μάλιστα ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΙ με την υπηρεσία και όχι τις αρεσκείας του. Όσο αφορά το 30αρι , είπαμε «ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΟ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΚΑΙ ΒΕΡΕΣΕ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ» τα 15 που γίνονται 18 και τα 5,87 για ποιο λόγο τα βουτάνε πρέπει να το πούνε. Και να χάσει και δυο μέρες.

13. Και σε ότι αφορά το 160αρι έχει να τα δώσει. Ας είναι καλά η βουλευτική σύνταξη και η σύνταξη που τη δουλειά που ήταν πριν γίνει βο(υ)λευτής, αλλά να πρέπει να πάει σε 3 διαφορετικές υπηρεσίες και να τριγυρνά τη μισή Αθήνα να τις βρει με την 1,5 τόνο μερσεντές αυτό παρά είναι μαζοχισμός
11/1/2012

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

ΠΑ.ΣΟ.Κ. το ....μεγαλείο σου!!!!!!!!!!

Τόσο χαμηλά έχει κατρακυλήσει το ΠΑΣΟΚ που δεν τολμά ούτε στη βουλή να καταθέσει νομοσχέδιο για το "κλέψιμο" του ιδρώτα μας. Και αντί να ψάξουν να βρούνε τη φυσιογνωμία του  ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ (sic) και την διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη,το μόνο που τους νοιάζει είναι ποιος θα γίνει "σουλτάνος" στη θέση "αγά". 
Πρώτα ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ - με την συμπεριφόρα σας αλάξατε  και την ερμηνεία της λέξης- βάζουμε το τρένο,όπως το έλεγε και ο ΑΝΔΡΕΑΣ, στις σωστές ράγες του, και μετά ψάχνουμε για ...ΤΡΕΝΑΡΧΗ.

(Από την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)



(Από την εφημερίδα ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ)

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Με το "ΓΑΜΟ" της ΜΑΝΙΩΣ η δεύτερη μέρα της "ΚΑΜΗΛΑΣ"


Με το …ΓΑΜΟ της ΜΑΝΙΩΣ συνεχίζεται και σήμερα το έθιμο της ΚΑΜΗΛΑΣ, στη Γαλάτιστα Χαλκιδικής, που ξεκίνησε από προχτές το απόγεμα.






Αρκετός κόσμος στην πλατεία του χωριού αυτή τη στιγμή που χορεύει με το «ΑΝΔΡΟΓΥΝΟ» και διασκεδάζει με τους ήχους των ζουρνάδων και των νταουλιών


 Μπόλικο και σήμερα το κρέας και τα λουκάνικα αλλά και το κρασί για τους επισκέπτες. Και οι ψήστες να «τρέφονται» με τον καπνό και την τσίκνα.
Κάποιοι αχόρταγοι ίσως να χρειαστούν ξεμάτωμα σε λίγο από το πολύ φαγητό και το πιοτό που κατεβάζουν.

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Χωρίς ΤΖΑΜΑΛΑΡΗΔΕΣ η "ΚΑΜΗΛΑ" στη Γαλάτιστα

Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της ΚΑΜΗΛΑΣ στη Γαλάτιστα. Μόνο όσο πάει και τίποτα δεν θυμίζει την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ "ΚΑΜΗΛΑ". Οι πολλές παρεμβάσεις - προσθήκες νέων δρόμενων άσχετων με το έθιμο και αφαίρεση των πατροπαράδοτων- κάνουν ΑΓΝΩΡΙΣΤΗ την "ΚΑΜΗΛΑ".
Η "ΚΑΜΗΛΑ" είναι "δεμένη"  με τους ΤΖΑΜΑΛΑΡΗΔΕΣ. Πέρυσι δεν είχε ντυθεί ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ. Φέτος ΕΝΑΣ και αυτός καβάλα στο άλογο του.
Το έθιμο πρέπει να γυρίσει στις ρίζες του.
Να σταματήσουν ΟΛΕΣ οι παρεμβάσεις για να αποκτήσει την αίγλη του είχε.
Αλογα στο έθιμο δεν υπήρχαν. Ούτε την πρώτη μέρα ΟΥΤΕ τη δεύτερη.
 Θα μπορύσε κανείς να δεχτεί τα άλογα τη δεύτερη μέρα του "ΓΑΜΟΥ" μια και στους πατροπαράδοτους γάμους υπήρχε η "ΚΑΒΑΛΑΡΙΑ".
Αν και στο έθιμο δεν υπηρχαν "ΝΤΥΜΕΝΕΣ" γυναίκες να χορεύουν θα μπορύσε κανείς να το ανεχτεί την πρώτη μέρα. Στο "ΓΑΜΟ" δένει αυτή η προσθήκη.
Αλλά ευτυχώς που υπήρχαν και οι γυναίκες και έτσι έγινε το έθιμο. Τελικά αν περιμένουμαι απο την νεολαία να κρατήσει τα έθιμα και να τα αναδείξει ..... "ΘΟΥ ΚΥΡΙΕ ΦΥΛΑΚΗΝ ΤΟ ΣΤΟΜΑΤΙ ΜΟΥ"

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Στολίστηκε η .....ΚΑΜΗΛΑ στη Γαλάτιστα

Από το απόγεμα η Γαλάτιστα «χορεύει» στο ρυθμό της «ΚΑΜΗΛΑΣ». Μιας «ΚΑΜΗΛΑΣ» που πάνω από εκατό χρόνια την έχουν «χορέψει» γενιές και γενιές.
 Το απόγεμα σήμερα με τα νταούλια και τους ζουρνάδες να ξεσηκώνουν στον κόσμο υπενθυμίζοντας τους το αυριανό έθιμο, πάρθηκαν τα κουδούνια από τους κτηνοτρόφους για να τα κρεμάσουν στην «ΚΑΜΗΛΑ».

Στη συνέχεια, και μέχρι να στολιστεί η «ΚΑΜΗΛΑ», στήθηκε γλέντι και χορός στην πλατεία όπου τα μπιφτέκια, τα λουκάνικα, η ρετσίνα και το κρασί είχαν την τιμητική τους για να βρει η αυριανή μέρα στολισμένη την «ΚΑΜΗΛΑ». Και το έθιμο θα συνεχιστεί και του Αγίου Προδρόμου με τον «ΓΑΜΟ» της ΜΑΝΙΩΣ.


Σε αίθουσα που βρίσκεται στην πλατεία του χωριού ο επισκέπτης μπορεί να επισκεφτεί και την έκθεση ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ του Συλλόγου τέχνης «ΑΝΘΕΜΟΥΣΕΣ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΜΗΛΑ :http://www.blogger.com/posts.g?blogID=8524395212094986317&searchType=ALL&txtKeywords&label=%CE%9A%CE%91%CE%9C%CE%97%CE%9B%CE%91

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Αν θέλετε να πουλήσετε κάτι πουλήστε την παράνομη βίλα σας.Η ΔΕΗ ανήκει στον Ελληνικό λαό

ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ


Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΜΕ ΕΙΣΗΓΗΤΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΗ ΤΟΝ
ΠΡΩΗΝΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ

√ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

√ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΩΣ ΛΕΙΑ ΣΤΙΣ ΑΔΗΦΑΓΕΣ ΑΓΟΡΕΣ

√ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΤΙΤΑΝΙΚΟΥ

ΤΟΝ ΠΛΕΟΝ ΓΝΗΣΙΟ ΕΚΦΡΑΣΤΗ ΤΩΝ ΠΙΟ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ


ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΔΥΣΒΑΣΤΑΚΤΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ 12,6% (9,2%+3,4% τέλος ΑΠΕ) ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΠΟΥ ΗΔΗ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ


Πριν δέκα μέρες ,για πολλοστή φορά, και πριν καν ακουστεί τίποτα απολύτως για την κατάργηση του μειωμένου τιμολογίου του προσωπικού -που έχει τις ρίζες του στο 1945- η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ πήρε Δημόσια θέση ενάντια στις νέες αυξήσεις του ρεύματος καταγγέλλοντας ότι οι αυξήσεις αυτές έρχονται ως αποτέλεσμα των εγκληματικών αποφάσεων της κυβέρνησης σε βάρος της ΔΕΗ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ανακοίνωση υπάρχει σε προηγούμενη ανάρτηση.





Οι ....τεμπέληδες

ΠΗΓΗ: "ΓΝΩΜΗ" Πάτρας