Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Σχετικά με το αρχοντικό του Χατζόγλου

Σε προηγούμενη ανάρτηση μας  είχαμε γράψει πως  "οι κληρονόμοι του Χατζόγλου δώρισαν στην Δημοτική Κοινότητα Γαλάτιστας το αρχοντικό".

 Με e-mail του ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Σιμώνης μας διευκρινίζει πως πρόκειται για αγορά και πως το αρχοντικό θα αξιοποιηθεί από τον Δήμο .  Παρακάτω η "επιστολή"


ΘΕΜΑ: «Πρόταση αξιοποίησης  και αποκατάστασης του μνημείου-αρχοντικού κληρονόμων Χατζόγλου από τον Δήμο Πολυγύρου».
Αξιότιμοι κύριοι,
     Όπως γνωρίζετε το «Αρχοντικό Χατζόγλου» έχει χαρακτηριστεί  σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού (υπ’αρ.ΥΠΠΟ/ΔΝΣΑΚ/17493/502), η οποία δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ. 554/Τεύχος Β΄/25-04-2005, ως μνημείο σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.3028/2002, διότι αποτελεί πολύ ενδιαφέρον δείγμα οργανωμένης κατοικίας της Χαλκιδικής με χαρακτηριστικά αρχιτεκτονικά και μορφολογικά στοιχεία σημαντικά για την μελέτη της εξέλιξης της αρχιτεκτονικής στην περιοχή της Γαλάτιστας Χαλκιδικής αλλά και της ευρύτερης περιοχής.
     Ύστερα από πρόταση του Δήμου Πολυγύρου και σχετική μελέτη αποκατάστασης του εν λόγω συγκροτήματος λόγω της ιδιαιτερότητάς του ως προς τα τυπολογικά, μορφολογικά και αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά του, αποφασίστηκε η αξιοποίηση και η επανάχρηση αυτού με ενδεικτικές τις χρήσεις του πρωτίστως ως λαογραφικόυ μουσείου ή ως παραδοσιακού ξενώνα και καταστήματος πώλησης τοπικών προϊόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: