Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

ΖΩΝΤΑΝΑ ΚΑΙ ΑΝΕΚΠΛΗΡΩΤΑ ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

                                                                                                        



Πυροσβέστρια – Πυροσβέστη,
Συνεχίζεται μετά από σαρανταέξι (46)  χρόνια να αποδεικνύεται, ότι τα κεντρικά συνθήματα του "Πολυτεχνείου" παραμένουν ζωντανά και ανεκπλήρωτα.

Το "Πολυτεχνείο" δε στρεφόταν μόνον κατά της στρατιωτικο-φασιστικής δικτατορίας. Στρεφόταν και κατά των υποστηρικτών της, ΗΠΑ και  ΝΑΤΟ, διεκδικούσε ψωμί για το λαό, συγκρουόταν με τον κρατικό – αυταρχισμό, με την ηττοπάθεια και τη λογική "τίποτα δε γίνεται". Σηματοδοτούσε την ανάγκη να αναγορευτούν οι λαϊκές μάζες σε πρωταγωνιστή των πολιτικών εξελίξεων. Το "Πολυτεχνείο" ήταν το αποτέλεσμα 6 χρόνων σκληρών αγώνων, στους οποίους ο σημαντικός αναμφισβήτητος ηρωικός ρόλος των φοιτητών και σπουδαστών συνενώθηκε με τα πρωτοπόρα τμήματα  των λαϊκών στρωμάτων.

Τα συνθήματα του πολυτεχνείου « Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία » μετά από 46 χρόνια, παραμένουν επίκαιρα για τον λόγο ότι:

·       Ο λαός μας έχει γονατίσει από την μεταπολίτευση και μετά, από τα διαρκή προγράμματα λιτότητας, την φερόμενη ως εποχή των « παχιών αγελάδων »  και τους 700 εφαρμοστικούς νόμους των μνημονίων την περίοδο της οικονομικής κρίσης. Όλα αυτά τα χρόνια με κρίση και χωρίς κρίση, αλλά και στην διάρκεια της δικτατορίας  παντεσπάνι και όχι απλώς ψωμί, μόνο η οικονομική ολιγαρχία του τόπου απολαμβάνει και αποθηκεύει στα σεντούκια της.

·       Οι  δαπάνες για  την  ΠΑΙΔΕΙΑ  μειώθηκαν  στο  3,9% του ΑΕΠ  ( τελευταίοι στην   ΕΕ ) ενώ αντιθέτως οι δαπάνες για  την  συμμετοχή  μας  στην  ΝΑΤΟϊκή  συμμαχία  παρά  την  οικονομική  κρίση  αυξάνουν  αγγίζοντας  περίπου  το 2.5%  του  ΑΕΠ. Από την άλλη η χρηματοδότηση αντιπλημμυρικών και αντιπυρικών έργων για την προστασία του ελληνικού λαού κρίνεται οικονομικά ασύμφορη.

·       Ο περιορισμός των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, η προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης, η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και η ένταση του αυταρχισμού απέναντι σε όποιον παλεύει και διεκδικεί καλύτερες συνθήκες, είναι πάντα στην ημερήσια διάταξη των προτεραιοτήτων καθ όλη την διάρκεια της μεταπολίτευσης. Οι εναγκαλισμοί όμως και οι « αμοιβαίες αμυντικές συνεργασίες » με όλους αυτούς που υπονομεύουν με πολεμικές επεμβάσεις την κυριαρχία ανεξαρτήτων χωρών για να βάλουν στο χέρι τον ενεργειακό τους πλούτο, σπρώχνοντας τους λαούς τους στην προσφυγιά και την μετανάστευση, στην διάρκεια της δικτατορίας οδήγησαν στην προδοσία της Κύπρου με αποτέλεσμα την διχοτόμηση της και στις μέρες μας είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να οδηγηθεί η χώρα και ο λαός μας σε νέες απρόβλεπτες περιπέτειες. 

Το "Πολυτεχνείο" ζει! Ο πραγματικός εορτασμός του, καλεί σε δυναμική αντεπίθεση, για να έχουν οι εργαζόμενοι κανονική και με αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις εργασία, για να έχουν αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια, για να μη συμμετέχει η Ελλάδα σε πολεμικούς μηχανισμούς και σχεδιασμούς  ενάντια σε άλλους λαούς και κυρίαρχα κράτη.

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών καλεί κάθε εργαζόμενο στο Πυροσβεστικό Σώμα αλλά και τους συναδέλφους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, μαζί με το λαό, τους εργαζόμενους και τη νεολαία, να συμμετέχουν μαζικά στο τριήμερο εορτασμό της Εξέγερσης και στις μεγάλες αντιιμπεριαλιστικές διαδηλώσεις. Να σπάσουν το κλίμα της τρομοϋστερίας που έχει ξαναστηθεί με επίκεντρο την λεγόμενη              « ανομία », που στοχεύει στην περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών και την ένταση του αυταρχισμού, με τελικό αποδέκτη τα  λαϊκά στρώματα και τις κατακτήσεις τους μέσα από τους διαχρονικούς αγώνες του εργατικού λαϊκού κινήματος.
Αθήνα 12 Νοεμβρίου 2019

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: