Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

«Νέα ήθη, νέα έθιμα» στο συνδικαλιστικό κίνημα από την ΠΟΜΕΝΣ

 Με Ερώτησή της προς τους υπουργούς Εθνικής Αμυνας και Προστασίας του Πολίτη, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ χαρακτήριζε κατάπτυστη, προκλητική και τρομοκρατική την παρουσία αστυνομικών σε Γενική Συνέλευση της Ενωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κω (ΕΣΠΕΕΚΩ). Η Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Ιούνη 2022 και λίγο πριν την έναρξή της υπήρξε προκλητική παρουσία πέντε αστυνομικών, εκ των οποίων οι τρεις οπλοφορούσαν και ένας ανήκε στο Τμήμα Ασφαλείας Κω.

Από την πιο πάνω Ερώτηση του ΚΚΕ, φαίνεται, ενοχλήθηκε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) και με επιστολή που έστειλε, επιβεβαίωσε την παρουσία των αστυνομικών μετά από πρόσκλησή τους. Μάλιστα, κατά απαράδεκτο τρόπο πλέκει το εγκώμιο της εκεί παρουσίας τους, καθώς, όπως γράφει, δήθεν «διασφαλίζουν τη δημόσια τάξη, την άσκηση και την απόλαυση των δημοκρατικών δικαιωμάτων όλων των πολιτών, όπως και των στρατιωτικών». Θεωρεί επίσης ότι η αστυνομική παρουσία «δεν αποτελεί ούτε απειλή, ούτε κίνδυνο, ούτε φόβητρο» και ακόμη ότι «τέτοιες αντιλήψεις (σ.σ. σαν αυτές του ΚΚΕ) δεν έχουν θέση πια στην ελληνική κοινωνία».

Με θέσεις σαν αυτές, καταλήγοντας στην επιστολή της, η ΠΟΜΕΝΣ προκλητικά ασκεί κριτική στους βουλευτές του ΚΚΕ, που με την Ερώτησή τους στήριξαν ουσιαστικά την ελεύθερη και ακώλυτη έκφραση των εργαζομένων - επομένως και των στρατιωτικών - κατά την άσκηση των συνδικαλιστικών τους δικαιωμάτων και ελευθεριών, που κατακτήθηκαν με τους αγώνες τους.

Αντιλήψεις σαν αυτές της ΠΟΜΕΝΣ είναι καταδικαστέες από το συνδικαλιστικό κίνημα που θέλει να σέβεται τον ρόλο του! Είναι μια προσπάθεια αναβίωσης «διά της πλαγίας» του αλήστου μνήμης «συνδικαλιστικού» της Ασφάλειας, με τις ευλογίες μάλιστα δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου!

Η ΠΟΜΕΝΣ σταθερά υλοποιεί την κυβερνητική πολιτική χειραγώγησης του συνδικαλιστικού κινήματος, δεχόμενη και την παρουσία αστυνομικών σε Γενικές Συνελεύσεις.

 ΠΗΓΗ:ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 15/6/2022

Δεν υπάρχουν σχόλια: