Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

Αλληλεγγύη στην Απεργία των Εργαζομένων της Γαλλίας 29 Σεπτέμβρη

 Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων της Γαλλίας στις 29 Σεπτέμβρη.

Οι εργαζόμενοι και ο λαός της Γαλλίας κατεβαίνουν στους δρόμους διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς και μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, καθώς οι λαοί της Ευρώπης οδηγούνται στο κρύο και στο σκοτάδι για τα κέρδη και τους ανταγωνισμούς των μονοπωλίων και τους πολέμους των ιμπεριαλιστών.

Τόσα χρόνια οι λαοί βίωναν τις επιθέσεις ΕΕ-Κυβερνήσεων-Εργοδοτών στους μισθούς και τα δικαιώματα τους, ενώ οι λίγοι ζούσαν στην αφθονία και την πολυτέλεια του πλούτου που παρήγαγαν οι εργάτες.

Σήμερα αυτοί οι ίδιοι μας προειδοποιούν ότι «ο χειμώνας έρχεται» και να συμβιβαστούμε με την φτώχεια και την εξαθλίωση, «όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει» όπως λέει κυνικά η Κυβέρνηση της Ελλάδας. Η καταστολή οξύνεται, οι επιθέσεις, οι συκοφαντίες και οι διώξεις εναντίον των εργατικών αγώνων κλιμακώνονται. Ταυτόχρονα αξιοποιούν δυνάμεις και μέσα στα συνδικάτα για να δημιουργήσουν συγχύσεις στους εργαζόμενους, να αποσυντονίσουν, να καθυστερήσουν αγώνες, να καλλιεργήσουν την λογική της αναμονής, την απογοήτευση και τη μοιρολατρία.

Όμως εμείς απαντάμε ότι ο χειμώνας έρχεται για αυτούς και το σύστημα τους που γεννά φτώχεια, ανεργία και πολέμους. Εργαζόμενοι σε όλη την Ευρώπη, με τα ταξικά, αγωνιστικά συνδικάτα στην πρώτη γραμμή οργανώνουν απεργίες, κινητοποιήσεις, διεκδικούν, κερδίζουν κατακτήσεις. Στην Ελλάδα μια σειρά κλάδων, μετά από πολύμηνους, δύσκολους αγώνες πέτυχαν μεγάλες νίκες, σημαντικές αυξήσεις των μισθών και συνεχίζουμε με Γενική Απεργία σε όλη την Ελλάδα στις 9 Νοέμβρη. Σημαντικό όπλο σε όλους αυτούς τους αγώνες ήταν η στήριξη και η αλληλεγγύη των εργαζόμενων όλων των κλάδων, των εργαζόμενων και από άλλες χώρες καθώς κάθε νίκη κάθε εργαζόμενου, κάθε κλάδου, κάθε χώρας, είναι νίκη-όπλο για όλη την εργατική τάξη. Κάνουμε πράξη το ιστορικό σύνθημα

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Το ΠΑΜΕ στέκεται στο πλευρό της εργατικής τάξης της Γαλλίας και στηρίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 29 Σεπτέμβρη!

28/9/2022

Δεν υπάρχουν σχόλια: