Τρίτη 15 Ιουλίου 2008

....Αποστασίας το ...ανάγνωσμα

Στο κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο, την «Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως» διαβάζουμε πως «Αβραάμ εγένησε Ισαάκ, Ισαάκ εγέννησε Ιακώβ. Ιακώβ εγέννησε τον Ιούδα και τους αδελφούς αυτού κ.ο.κ. μέχρι να φτάσουμε στη γέννηση του Χριστού.
Για τη γέννηση της ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ που γεννήθηκε σαν σήμερα –πριν από 43 χρόνια- αλλά εγκυμονούσε από την επόμενη της 16ης του Φλεβάρη του 1964 και που είχε –στο διάβα του χρόνου- την κατοχή από τους τούρκους μεγάλου τμήματος της Κύπρου με τους ΑΤΤΙΛΑ 1 και 2, κατά αντίστροφη φορά διαβάζομε πως «Τον Αττίλα εγένησε το πραξικόπημα κατά του Μακαρίου, το πραξικόπημα κατά του Μακαρίου γέννησε η δικτατορία του Ιωαννίδη, τη δικτατορία του Ιωαννίδη γέννησε η δικτατορία του Παπαδόπουλου, τη δικτατορία του Παπαδόπουλου γέννησαν οι κυβερνήσεις των αποστατών 1965-1967, αυτές δε τις κυβερνήσεις γέννησε το βασιλικό πραξικόπημα κατά της νόμιμης κυβέρνησης του Γεωργίου Παπανδρέου σαν σήμερα το 1965»
Η ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ αυτή μαγειρεύτηκε στα ανάκτορα με αρχιμάγειρα τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη που πρόσφατα κατά το άνοιγμα των εργασιών του συνεδρίου που φέρει το όνομα του και με τίτλο «από τον ανένδοτο στην δικτατορία» προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Καπάκι σε όσα είπε ήταν και οι δηλώσεις του Κοκού για να τους διαψεύσουν και τους δυο η μυστική έκθεση της CIA που έφεραν στη δημοσιότητα «ΤΑ ΝΕΑ» πριν λίγες μέρες.
Περισσότερα στην αποψινή μου εκπομπή «ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΗΡΘΕ ΑΠΟΨΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ» στις 22.00 στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Πολυγύρου στους 90,80FM
Για ακόμα περισσότερα βάλτε σε μια «μηχανή αναζήτησης» τις λέξεις: ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ, ΑΠΟΣΤΑΤΗΣ , ΑΡΧΙΑΠΟΣΤΑΤΗΣ και θα βρείτε το ίδιο πρόσωπο. Ακόμα και τις λέξεις: ΑΡΧΙΕΡΕΑΣ, ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ με λίγη υπομονή πάλι το ίδιο όνομα θα βρείτε.
Βάλτε και τη λέξη ΓΑΡΓΑΛΑΤΑ κάτι θα βρείτε.
Και ας μη ξεχνάμε πως το πρώτο θύμα των διαδηλώσεων κατά του βασιλικού πραξικοπήματος ήταν η δολοφονία του φοιτητή Σωτήρη Πέτρουλα στις 21 του Ιούλη από δακρυγόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: