Παρασκευή 18 Ιουλίου 2008

Ανοιχτή επιστολή προς κ.Νίνην (ποδοσφαιριστήν)

Αγαπητέ νεανία ποδοσφαιριστή
Πιστεύω η χθεσινή σου αποβολή από τον αγώνα της Εθνικής να σε προσγειώσει λιγάκι. Να σε μάθει πως «ο υψών εαυτόν ταπεινωθήσεται» και πως «το καλάμι είναι το πιο ατίθασο άλογο» και έτσι και σε ….γκρεμίσει μπορεί και να σε ….σκοτώσει. Πρέπει να μάθει πως όταν αγωνιζόμαστε συλλογικά δεν χωράνε «μαγκές». Μια «μαγκιά» μπορεί να καταδικάσει την ομάδα που αγωνιζόμαστε.
Πρέπει να μάθεις πως οι ξένοι διαιτητές δεν είναι σαν τους δικούς μας που κάνουν και τα ..στραβά μάτια όταν κάνουν παραπτώματα «φίρμες» και ιδίως των ομάδων του τέως ΠΟΚ.Δεν ξέρω αν η ηγεσία της ΕΠΟ θα σου κάνει έστω και μια επιπληξούλα – έτσι για τα μάτια του κόσμου κάτι που δεν το πιστεύω- αλλά πρέπει να κατέβεις αμέσως από το «καλάμι» όταν αγωνίζεσαι με τα χρώματα της Εθνικής. Με τα συλλογικά σου χρώματα δεν μου καίγεται καρφάκι.
Υστερόγραφο:
Ευτυχώς που δεν χάσαμε. Αλλά και για την ισοπαλία έχεις καταλάβει ότι και εσύ έχεις ένα μεγάλο μερτικπό ευθύνης.
αααα η σεμνότητα δεν είναι ελάττωμα.ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΕΡΗΜΑ. και τη λέξη αυτή μην την μπερδέψεις με το "σεμνά" της κυβέρνησης. Αυτή δίνει διαφορετική ερμηνεία από οτι τα λεξικά.

3 σχόλια:

Nikos Lioliopoulos είπε...

Η σεμνότητα ειναι προτέρημα; Οχι πάντα...Σχεδόν σπάνια !
Θα επανέλθω ...

Μια καλημέρα στην πανεμορφη Γαλάτιστα .

tseligas είπε...

Ισως στην εποχή που ζούμε που -σχεδόν- τα πάντα τα μετράμε με το "τι θα φάμε, τι θα πιούμε και οτι αρπάξει ο ...." να έχεις δίκιο.
Αλλά το σχόλιο μου αφορούσε τη συμπεριφορά του έν λόγω ποδοσφαιριστή που ...καπάκι στο φάουλ που έκανε ειρωνεύτηκε και τον διαιτητή. Και αυτό γιατί- κατα την την ταπεινή μου άποψη- "πήραν τα μυαλά του αέρα" επειδή ξέρει και παίζει το τόπι λίγο καλίτερα από τους άλλους. Και εν κατακλείδι-να μην ξεχνάμε και την γραμματική του ΤΖΑΡΤΖΑΝΟΥ-,εκ του αποτελέσματος κρίνοντας,δεν έχει μερτικό ευθύνης για την ΜΗ πρόκριση μας?

καλό καλοκαίρι

tseligas είπε...

"από τι ολότελα καλή και η Παναγιώτενα"(Λαϊκή παροιμία)

".....Ηταν ένα λάθος που δεν θα επαναλάβω. Η ένταση του παιχνιδιού και η θέλησή μου για να πάρει η ομάδα τη νίκη με οδήγησαν σε αυτό το λάθος, αλλά είμαι σίγουρος πως δεν θα το ξανακάνω".
Απόσπασμα από δηλώσεις του κ.Νίνη που βρήκαμε στο www.sportnet.gr σχετικά με την αποβολή του στον αγώνα της Εθνικής ομάδας νέων με την Τσεχία για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων.