Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Κώστας Μπογδάνος υποψήφιος Δήμαρχος Πολυγύρου

Σε συνέντευξη του, σήμερα το μεσημέρι ο Κώστας Μπογδάνος, έχοντας δίπλα του τους νυν δημάρχους Ζερβοχωρίων Στέργιου Μπάτσιου και Ορμύλιας Λευτέρη Σταμούδη ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του ως Δήμαρχος Πολυγύρου.

Μετά τον χαιρετισμό του ανέφερε πως...
"Μια νέα πραγματικότητα προέκυψε με τον νόμο «Καλλικράτης» και την δημιουργία του νέου μεγάλου Δήμου μας. Μια τομή πρωτοποριακή και αναγκαία αλλά και με μεγάλες ευθύνες, εντάσεις και δυσκολίες. Δυσκολίες που τις δημιουργούν τόσο η δυσμενής οικονομική συγκυρία όσο και το νέο πρωτόγνωρο. Για να αντιμετωπισθούν, θα πρέπει να υπάρχει σύμπλευση των δημιουργικών δυνάμεων του Δήμου μας…….. Η νέα αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση οφείλει να ενώσει και να δραστηριοποιήσει όλους τους πολίτες του Δήμου μας…… μακριά από παραπολιτικές και μικροκομματικές σκοπιμότητες …. Για να μπορέσει ο Δήμος μας να μπει στην πρωτοπορία των εξελίξεων…..» Κλίνοντας την ανακοίνωση της καθόδου του στις εκλογές κάλεσε τους νέους «που βιώνουν περισσότερο από όλους την σημερινή σκληρή πραγματικότητα και αγαναχτούν με όσα καθημερινά συμβαίνουν γύρω τους» να κάνουν «τον δικαιολογημένο θυμό ελπίδα» και να πλαισιώσουν τον συνδυασμό έτσι ώστε «Ενωμένοι να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο και ελπιδοφόρο αύριο, γιατί το αξίζει ο υπέροχος τόπος μας, άξιοι και δημιουργικοί συνδημότες μας και γιατί το χρωστάμε στους νέους και τα παιδιά μας».

Από αριστερά προς τα δεξιά ο Λ.Σταμούδης, Κ. Μπογδάνος, Σ. Μπάτσιος


Σε σχετικές ερωτήσεις απάντησε πως η στήριξη του από το ΠΑΣΟΚ θα ανακοινωθεί από μετά το πέρας των εργασιών του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και σύντομα θα επισκεφτεί τις «πρωτεύουσες» των άλλων τριών Δήμων του «ΚΑΛΛΙΚΚΡΑΤΗ».
Από τις τοποθετήσεις των Σταμούδη και Μπάτσιου προέκυψε πως οι τρεις τους για μήνες πριν διαβουλεύονταν για την από κοινού κάθοδο στις εκλογές.
Στην τοποθέτηση του ο Στέργιος Μπάτσιος δήλωσε πως «Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την υποψηφιότητα του Κώστα Μπογδάνου, τιμώντας την υπογραφή μας και το λόγο μας, θα είμαστε δίπλα του» και κάλεσε τους «ενεργούς πολίτες που αγαπούν τον τόπο τους και τα χωριά τους να συμπαραταχθούν σαυτή την κοινή προσπάθεια, η οποία θα δώσει ελπίδα και όραμα στον τόπο».
Ο Λευτέρης Σταμούδης στην τοποθέτηση του τόνισε πως «σήμερα σηματοδοτούμαι μια νέα αρχή σε ότι αφορά το αυτοδιοικητικό κίνημα..αποδείξαμε ότι με δημοκρατικές διαδικασίες μπορούν κάποιοι άνθρωποι να δημιουργήσουν έναν συνδυασμό που να ενώνει τον «ΚΑΛΛΗΚΡΑΤΕΙΟ» Δήμο. ….. Με την ανακοίνωσης μας θέλουμε να πορευτούμε σε ένα νέο αγώνα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, μακριά από σκοπιμότητες κομματικούς μηχανισμούς, παραγοντίσκους, παράγοντες και οτιδήποτε θέλετε να βάλετε…»


Να σημειώσουμε, τονίστηκε άλλωστε και από τον Λευτέρη Σταμούδη, ότι ο Κώστας Μπογδάνος είναι ο πρώτος που ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου την κάθοδο του στις εκλογές σε Δήμο της Χαλκιδικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: