Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤ(ρ)ΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Τι μαθαίνει κανείς περιμένοντας τη σειρά του- μερικές φορές ίσως και 2 ώρες- στο Π. Ιατρείο της Γαλάτιστας για μια συνταγογράφηση.


----Πως οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ, με τα νέα μέτρα της ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ (τρομάρα) μας Κυβέρνησης, πληρώνουν και αυτοί το «ΤΑΛΗΡΟ», - μέχρι χθες και επί "επαρατου δεξιάς" δεν πληρώνανόταν οι οικονομικοί(sic) μετανάστες, που οι περισσότεροι βγάζουν πολλαπλάσια και μάλιστα «ΜΑΥΡΑ» από τη σύνταξη που παίρνει ο απόμαχος αγρότης δεν πληρώνουν «πεντάρα τσακιστή».

Περιμένοντας τη σειρά της λοιπόν η γιαγιά για μια συνταγογράφηση μας έλεγε πως πρίν από λίγες μέρες πήγε στο Νοσοκομείο στο Πολύγυρο για κάτι εξετάσεις. Είχε κλείσει ραντεβού με τρεις γιατρούς. Μαζί της είχε πάρει μόνο 15 ευρώ για τα εισιτήρια της και να έχει κάτι αν χρειαστεί. Αναγκαστικά έδωσε τα 15 στο Νοσοκομείο – για την ….δωρεάν ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ της περίθαλψη και πήρε δανεικά από συγχωριανή της για να γυρίσει στη Γαλάτιστα.

-----Και το δεύτερο πως εδώ και λίγο καιρό η Διοίκηση του πρώην ΤΕΒΕ απαγορεύει στους γιατρούς των Δημοσίων να γράφουν πλέον συνταγές στους ασφαλισμένους του πρώην ΤΕΒΕ.

Πρέπει να πηγαίνουν σε γιατρούς συμβεβλημένους με το «ΤΕΒΕ». Και μας έλεγε πως «Πρέπει να πάω τώρα είτε στον Πολύγυρο είτε στη Θέρμη που έχει γιατρούς για να μου γράψουν τη συνταγή. Θα φάω όλη τη μέρα μου.»
Αλήθεια τι ενέργειες έχει κάνει πάνω σαυτό το θέμα το ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΑΛΑΤΙΑΣΤΑΣ?

Κύριε Λομβέρδε, κύριε Πρωθυπουργέ, τέτοια ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ να τη χαίρεστε. Ευτυχώς που τα ψωμιά σας τελειώνουν γρήγορα.

Και για να λέμε και κανένα καλό. Κάπου -κάπου στέλνουν και δεύτερο γιατρό στη Γαλάτιστα και θερμά συγχαρητήρια στη Μαρία, τη γιατρό, που αν δεν εξετάσει και τον τελευταίο ασθενή ή δεν γράψει και την τελευταία συνταγή που μερικές φορές η ώρα πηγαίνει και 3 δεν φεύγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: