Σάββατο 21 Μαΐου 2011

ΚΑΙ Η ΧΑΛΚΙΙΔΚΗ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΙΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821

Με την μουσική εκδήλωση "ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΝ" που πραγματοποιήθηκε στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ, χθες, άρχισαν οι εκδηλώσεις για την επαναστάση του 1821 στη ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ,συνεχίστηκαν σήμερα στον "ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ" και θα κλείσουν αύριο με δοξολογία, επιμνημόσυνη δέηση , κατάθεση στεφανιών και παρέλαση στο ΠΟΛΥΓΥΡΟ.
Συγκεκριμένα χθες η ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ, η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ και η χορωδία του ΚΑΠΗ Πολυγύρου απέδωσαν η μεν πρώτη την "ΚΑΝΤΑΝΤΑ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΕΘΡΙΑ", η δεύτερη τον ΥΜΝΟΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΝ του Διονυσίου Σολωμού και η τρίτη τραγούδια  της ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ που έκλησε και την εκδήλωση με τον "ΥΜΝΟΝ" εις τον ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑ.
΄Την εκδήλωση παρακολούθησαν και οι:  Δήμαρχος Πολυγύρου ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΖΩΓΡΑΟΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ και ΘΩΜΑΣ ΚΑΠΑΛΑΝΗΣ, επικεφαλής της μείζονος και ελλάσονος μειοψηφείας του Δημοτικού Συμβουλίου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ δ.Ζαγγίλας. δημοτικοί και το τοπικοί σύμβουλοι και,ΔΥΣΤΥΧΩΣ, λιγοστοί κάτοικοι του Πολυγύρου.
Δυστυχώς, για μια ακόμα φορά, δεν υπήρχε η δέουσα ανταπόκριση του κόσμου σε παροόμοιες εκδηλώσεις.



Αποσπάσματα της χθεσινής εκδήλωσης θα ακουστοούν απόψε από την εκπομπή του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ (90.80FM), "ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΙ ΑΠΟΒΡΑΔΟ"  ( 6 ΜΕ 9 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: