Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΥΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ - ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΣΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ


ΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ
ενάντια στο φορονομοσχέδιο

ΚΚΕ: Τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να παγιδευτούν στο πώς θα μοιραστούν ανάμεσά τους τα νέα εξοντωτικά φορολογικά μέτρα, στην προπαγάνδα περί δίκαιης κατανομής των βαρών

Νέα φοροληστεία για την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους και τους φτωχούς αγρότες και τεράστιες φοροελαφρύνσεις για τους μεγαλοεπιχειρηματίες περιέχει το φορολογικό σχέδιο που έχει ετοιμάσει η κυβέρνηση. Τα λαϊκά στρώματα να συσπειρωθούν σε κοινή γραμμή διεκδίκησης και πάλης με δύο βασικούς άξονες:
  • Να φορολογηθεί πραγματικά και δραστικά το μεγάλο κεφάλαιο, με συντελεστή 45% στα κέρδη. Να καταργηθούν τα αφορολόγητα αποθεματικά, οι λεγόμενες αναπτυξιακές φοροελαφρύνσεις, το ειδικό φορολογικό καθεστώς για τους εφοπλιστές. Να φορολογηθεί η μεγάλη ακίνητη περιουσία.
  • Να καταργηθούν όλοι οι άμεσοι φόροι που πνίγουν και εξοντώνουν τα λαϊκά στρώματα, να καταργηθούν εδώ και τώρα τα χαράτσια, οι έμμεσοι φόροι στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στο πετρέλαιο θέρμανσης και στα καύσιμα. Να ληφθούν μέτρα προστασίας των εργατικών και λαϊκών οικογενειών που δοκιμάζονται σκληρά από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης και τα βάρβαρα μέτρα και μνημόνια. 
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Από το σημερινό πρωτοσέλιδο του ΡΖΟΣΠΑΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: