Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων του Νομού Αττικής καταγγέλλει

Τρίτη, 27 Σεπτέμβρη 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων του Νομού Αττικής καταγγέλλει την απροκάλυπτη επίθεση από τις δυνάμεις καταστολής, όταν νωρίτερα σήμερα το πρωί βρεθήκαμε στο Υπουργείο Εργασίας προκειμένου να πραγματοποιήσουμε το προγραμματισμένο ραντεβού με την διευθύντρια του γραφείου του Υφυπουργού Πετρόπουλου για ζητήματα της αρμοδιότητάς του.
Ο μαιτρ της παραπλάνησης υπουργός Κατρούγκαλος (που υποσχέθηκε ότι δεν θα έκοβε τις συντάξεις των απομάχων της δουλειάς, που δεσμεύτηκε ότι δεν θα πείραζε τα εργασιακά κλπ) καταφεύγει σε νέα ψέματα προκειμένου να κρύψει τις βαριές συλλογικές ευθύνες της κυβέρνησης αλλά και τις δικές του.
Η απαίτησή μας να τον δούμε σήμερα το πρωί ήταν μετά το αναίτιο χτύπημα που δεχτήκαμε από τα ΜΑΤ σε προγραμματισμένο εδώ και μια εβδομάδα ραντεβού με στελέχη του υπουργείου που διευθύνει.
Του ανταποδίδουμε τον χαρακτηρισμό του «ψεύτη», που έτσι κι αλλιώς είναι γνωστός πια στους συνταξιούχους και στους εργαζόμενους όλης της χώρας, όπως επίσης και αυτός του «ψαλιδοχέρη».
Αυτό που στην πραγματικότητα τον πείραξε είναι που σήμερα, παγκόσμια μέρα Τουρισμού, όπου όλοι οι ξενοδόχοι από το πρωί πανηγυρίζουν για τα ρεκόρ και τις επιτυχίες που καταγράφει ο κλάδος μας για 4η συνεχόμενη χρονιά, εκατοντάδες συνάδελφοι ξενοδοχοϋπάλληλοι από όλη την Αττική ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συνδικάτου και πραγματοποίησαν 4ωρη στάση εργασίας.
Ο στόχος μας ήταν να διαμαρτυρηθούμε για τα επιδόματα ασθενείας που καταβάλλονται ακόμη και με 10 μήνες καθυστέρηση(!), ενώ παράλληλα επιδιώξαμε να ξεκαθαρίσει το ζήτημα με την εγκύκλιο του Υπ. Εργασίας που καταργεί την 20ετια για το εφάπαξ των ξενοδοχοϋπαλλήλων και μάλιστα με αναδρομική ισχύ, μειώνοντάς το επιπλέον κατά 20% στην συνταξιοδότηση.
Η επίκληση της ισοτιμίας από την κυβέρνηση και τον ίδιο τον Κατρούγκαλο προκειμένου να μας πετσοκόψει όσα δικαιώματα μας απέμειναν δεν μας εκπλήσσει. Το ίδιο παραμύθι ψέλλιζαν κι όλοι οι προκάτοχοί του όταν υλοποιούσαν τις αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις μια προς μια, διαλύοντας τα ταμεία, αρπάζοντας τα αποθεματικά, στέλνοντας στην ανέχεια εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους του κλάδου. 
•        Επιβεβαιώνεται και από τα σημερινά γεγονότα ότι αυτή η κυβέρνηση, όπως και όλες οι προηγούμενες, εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Για λογαριασμό τους παίρνουν μέτρα και ψηφίζουν νόμους που κάνουν όλους εμάς τους εργάτες ακόμη πιο φθηνούς και χωρίς δικαιώματα.
•        Επιβεβαιώνεται ότι η δίκαιη ανάπτυξη και η αλλαγή σελίδας, οι «βέλτιστες πρακτικές», αφορούν τους ξενοδόχους και όχι τους ξενοδοχοϋπάλληλους. Όλοι εμείς βλέπουμε πως οι μισθοί και τα δικαιώματα μας ακολουθούν πτωτική πορεία, την ακριβώς αντίθετη από αυτή που ακολουθούν τα κέρδη των ξενοδόχων.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΌΛΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ
ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΕΝΑ – ΕΝΑ.
ΌΠΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΑΜΕ, ΕΤΣΙ ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ.
Συνάδελφοι,
Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο.
Είναι τώρα ανάγκη να δυναμώσουμε το Συνδικάτο μας, να συμμετέχουμε στον αγώνα, να απαντήσουμε με απεργιακές κινητοποιήσεις, να δημιουργήσουμε ακόμη πιο μαζικές, ακόμη πιο δυνατές οργανώσεις εκεί που κρίνεται το παιχνίδι, μέσα στους χώρους δουλειάς.
Είναι τώρα η ώρα να περάσουμε σε αγώνες που θα διεκδικούν όλα όσα εμείς παράγουμε και αυτοί μας κλέβουν. Τώρα είναι η ώρα να μιλήσουμε εμείς!
Όλα τα σωματεία του κλάδου να συνεδριάσουν και μέσα από μαζικές Γενικές Συνελεύσεις να πάρουμε αποφάσεις κλιμάκωσης του αγώνα.
Την Τετάρτη στις 5 Οκτώβρη, στις 17:00, καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου και τα επιχειρησιακά σωματεία σε ανοιχτό Δ.Σ. προκειμένου να αποφασίσουμε τις επόμενες κινητοποιήσεις.


Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: