Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ "ΓΑΛΑΤΕΙΑΣ"

 Την πίτα του έκοψε σήμερα, 27 ΓΕΝΆΡΗ 2019, ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Γαλάτιστας η «ΓΑΛΑΤΕΙΑ».

 Κατάμεστη η αίθουσα της Καφετέριας «ΠΕΥΚΑ» από τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου. Βελόνα δεν έπεφτε που λέει ο λαός μας









. Παρόντες -  απ΄ αυτούς που πήρε το μάτι μας -  ο πρόεδρος της Δ.Κ Μανόλης Σειράς και η Κ.Σ. Αντιγόνη Πανέλα, ο Δήμαρχος Πολυγύρου Α. Ζωγράφος, οι Αντιδήμαρχοι Γιάννης Σιμώνης και Δημήτρης Ζαγγίλας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Νίκος Σιδέρης, Γιάννης Παπούλιος και Θανάσης Ματθαίου, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Πολυγύρου «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» Τάσος Κανταράς και εκπρόσωποι φορέων της Γαλάτιστας.








Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο Αντινομάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργου που στο δεύτερο κομμάτι πίτας που του δώσανε και βρέθηκε και φλουρί (δες σχετική φώτο).


Χαιρετίζοντας την εκδήλωση η πρόεδρος του Συλλόγου Αντιγόνη Καραζαφείρη αναφέρθηκε «τηλεγραφικά» στα πεπραγμένα του Συλλόγου. 

Πρέπει να πούμε πως ο Πολιτιστικός- Λαογραφικός Σύλλογος η «ΓΑΛΑΤΕΙΑ» είναι μετεξέληξη  του Συλλόγου Γυναικών. Εκτιμούμε πως αυτό έγινε για να μπορέσει να …ανοιχτεί ο σύλλογος σε περισσότερες δραστηριότητες και είναι και άνοιγμα και στον …..άστεγο ανδρικό πληθυσμό.






 Πολλοί ακόμα θεωρούν ότι είναι «ΓΥΝΑΙΚΩΝ» και δεν …χτυπάνε την πόρτα να μπουν μέσα. Καιρός, δική μας άποψη αυτή, είναι να εγγραφούν και άνδρες – τα νιάτα έχουν τη δική τους στέγη – για περισσότερες δραστηριότητες. Καλό είναι – ας αφήσουμε τις όποιες αναστολές κυρίως οι άνδρες – όσοι μπορούν και είμαστε σίγουροι πως πάρα πολλοί μπορούν να στελεχώσουν τόσο τα χορευτικά όσο και κυρίως την χορωδία.











 Η Γαλάτιστας μπορεί και πρέπει να βγάλει προς τα έξω, όχι μόνο στη Χαλκιδική και στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό τον ΔΙΚΟ της πολιτισμό. Μετά το τέλος της εκδήλωσης όσοι είχαν όρεξη το ρίξανε στο τσίπουρο και στους εξαιρετικούς μεζέδες που ετοίμασε ο Αντώνης ο μαγαζάτορας με την οικογένεια του και που του αξίζουν τα συγχαρητήρια που κατάφερε να ικανοποιήσει τους πάντες. (Υπάρχει, όπως βλέπετε, μπόλικο φωτογραφικό υλικό καθώς και βίντεο από την εκδήλωση) 






Και το βίντεο μας

Δεν υπάρχουν σχόλια: