Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

Για την σημερινή κινητοποίηση των εργαζομένων στον ΟΑΕΔ

 Οι εργατικές κινητοποιήσεις και οι οργανωμένες διαμαρτυρίες των εργαζομένων βρίσκονται στο στόχαστρο. Οι εργαζόμενοι του ΟΑΕΔ έχοντας σήμερα νέα κινητοποίηση ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού συνάντησαν από νωρίς το πρωί αστυνομικές δυνάμεις μπροστά στην είσοδο της κεντρικής διεύθυνσης του ΟΑΕΔ αλλά και περιμετρικά του κτιρίου.

Κυβέρνηση και Διοίκηση του Οργανισμού προσπαθούν με τρομοκρατία και με απειλές να φιμώσουν τις φωνές των εργαζομένων που στέκονται κόντρα στο νέο νομοσχέδιο που προβλέπει τη μετατροπή του ΟΑΕΔ σε μία υπηρεσία κατάρτισης διαρκείας που θα ταΐζει με ζεστό χρήμα τις επιχειρήσεις, μακριά από τις ανάγκες και την προστασία των ανέργων.

Με συκοφαντίες και ψέματα επιχειρούν να ενεργοποιήσουν τιμωρητικές διατάξεις που καθιστούν τον άνεργο υπεύθυνο για την ανεργία του και προβλέπουν τη διαγραφή του ανέργου από τα μητρώα του εφόσον αρνηθεί τρεις φορές θέση εργασίας που του προτείνει ως «κατάλληλη» ο Οργανισμός.

Η τρομοκρατία και το μπαράζ δικαστικών ενεργειών των τελευταίων ημερών απέναντι σε εργαζόμενους και συνδικαλιστές αρκετών κλάδων, δε θα περάσει αναπάντητη.

Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να οργανώσουν με αποφασιστικότητα την απεργία στις 6 Απρίλη, να δοθεί συνολικά μήνυμα αντίστασης και διεκδίκησης σε κράτος και εργοδοσία.

ΠΑΜΕ

29-3-2022

Δεν υπάρχουν σχόλια: