Κυριακή 6 Μαρτίου 2022

Μια νέα συνταγή σήμερα. Κέικ με καρυδόψιχα και μήλο

 


ΚΕΙΚ+ΚΑΡΥΔΙ+ΜΗΛΟ

Μια νέα συνταγή σήμερα.

Κέικ με καρυδόψιχα και μήλο

 

ΥΛΙΚΑ

1.  130γρ.Ηλιέλαιο.(μπορείς και ταχίνι)

2.  100 γρ, καρυδόψιχα

3.  400 γρ. ζάχαρι

4.  400 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ.

5.  260 γρ. μήλα πολτοποιημένα (να κρατάνε λιγάκι να μη γίνουν χυλός

6.  4 αυγά

7.  60 γρ. χυμός πορτοκάλι

8.  2 βανίλιες

9. 1 κουτ. Γλ. Σόδα φαγητού

10. ένα φακελάκι Μπέικεν πάουντερ

11. σταφίδες


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.    Χτυπάω στο ΜΙΞΕΡ το ηλιέλαιο (βούτυρο ή ταχίνι ή βιτάμ) ΜΕ τη ζάχαρι

2.    Ρίχνω ένα- ένα τα αυγά

3.    Ρίχνω τα πολτοποιημένα μήλα

4.    Ρίχνω σταδιακά καθώς αναμιγνύονται ΒΑΝΙΛΙΕΣ- ΣΟΔΑ-ΜΠ.ΠΑ.

5.    Καρυδόψυχα

6.    Αλεύρι

7.    Χυμός ποστοκάλι

Σταφίδες


 

Βουτυρώνω ανάλογο ταψί με βούτυρο ή μαργαρίνη

Ρίχνω όλο το μίγμα μέσα στο ταψί. Στη μέση μπορώ να βάλω ένα καθαρισμένο από τη φλούδα και από τα κουκούτσια μήλο.

Τοποθετώ το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο για μισή περίπου ώρα  στους 170-180 βαθμούς. Το κοιτάζω κάπου κάπου , χωρίς ανοίγω τον φούρνο μήπως  και χρειαστεί περισσότερος ή λιγότερος χρόνος.

Όταν κρίνω ότι ψήθηκε «μαχαιρώνω» το κέικ με ένα πλαστικό μαχαιράκι. Αν το μαχαιράκι βγει στεγνό σημαίνει ότι το κέικ ψήθηκε. Κλίνω τον φούρνο και σε 5-10 λεπτά βγάζω το ταψί από το φούρνο, το αφήνω να κρυώσει και σερβίρω όπως μου αρέσει

Δεν υπάρχουν σχόλια: