Τρίτη 22 Μαρτίου 2022

Η ανάπτυξη της Μεγάλης Παναγίας περνάει μέσα από κρίσιμα έργα υποδομής κι από την ενδυνάμωση της τοπικής αυτοδιοίκησης.

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κυριακής Μάλαμα Βουλευτή Χαλκιδικής ΣΥΡΙΖΑ

Με τον Αντιδήμαρχο, τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο της Κοινότητας της Μεγάλης Παναγίας συναντήθηκαν η Κυριακή Μάλαμα κι ο συντονιστής της Ν. Ε. Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Κ​ώστας Γκοντίνος, στο πλαίσιο της διαρκούς καταγραφής των αναγκών των τοπικών κοινωνιών της Χαλκιδικής. 

Στην συνάντηση αναλύθηκαν όλα τα ζητήματα που απασχολούν την Μεγάλη Παναγία, ενώ αναπτύχθηκαν κι οι σχεδιασμοί για μια σειρά από απαραίτητες παρεμβάσεις για την ανάπτυξη και την βελτίωση της ποιότητας ζωής της περιοχής. 

Όπως επισημάνθηκε, η βάση για κάθε προσπάθεια είναι η ενδυνάμωση των δυνατοτήτων παρέμβασης της τοπικής αυτοδιοίκησης, ιδιαίτερα σε ότι αφορά την ενίσχυση της με προσωπικό, με ανθρώπινους πόρους, αλλά και με την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή, ώστε να μπορεί ο πρώτος βαθμός αυτοδιοίκησης να εκτελεί κρίσιμες εργασίες και να διεκπεραιώνει έργα. Αναλύθηκαν, επίσης, όλοι οι φάκελοι των μεγάλων έργων που πρέπει να προχωρήσουν, ενώ τονίστηκε κι η ανάγκη χάραξης μιας ευρύτερης οραματικής πολιτικής για το αύριο της ανάπτυξης του τόπου και της Χαλκιδικής γενικότερα. 

Η Κυριακή Μάλαμα, από την πλευρά της, υπογράμμισε ότι θα συνεχίσει με αμείωτη ένταση τις επισκέψεις στα χωριά της Χαλκιδικής, με στόχο την εξάντληση όλων των δυνατοτήτων που της δίνει ο Κανονισμός της Βουλής για παρεμβάσεις στα κρίσιμα προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία. Δεσμεύτηκε, στο πλαίσιο αυτό, να εξαντλήσει τα περιθώρια δράσεων, ώστε να προωθηθεί μια εναλλακτική πρόταση για την Μεγάλη Παναγιά, η οποία θα θέτει σε πρώτο πλάνο τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, για να μπορέσει ο τόπος να αλλάξει πορεία και να μπορέσει να διαμορφώσει μια βιώσιμη προοπτική ανάπτυξης.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: