Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Ετσ΄γλιντούν΄οι Γαλατσιανοί


Για ακόμα φορά-αρκετά χρόνια τώρα γίνεται αυτή η μάζωξη-μια παρέα μαζεύτηκε χθες βράδυ στον αύλιο χώρο, μέσα στις αιωνόβιες πουρνάρες, στν «ΑΓΙΑΝΑΡΓΙΑΡ΄»στ΄ Γαλάτστα και το γλέντησε , κυριολεκτικά, μέχρι πρωίας.


 
Γεμάτη ζωντάνια η παρέα που απαρτίζονταν από όλες τις ηλικίες το …έδωσε και κατάλαβε. Και δεν έλλειπε από την παρέα ΟΥΤΕ ΓΙΑΤΡΟΣ, για το ενδεχόμενο …επέμβασης λόγω σκασμού απου του πολύ του φαϊ- , ΟΥΤΕ ΠΑΠΑΣ , για την ευλογία της «πόσης και της βρώσης» και τυχόν ξεματιάσματος λόγω βασκανίας. Και «ΝΕΚΡΟΦΑΦΤΗΣ» υπήρχε – αμέσως πια ο νους σας στο κακό-μόνο που αυτός ήταν ο «ιθύνων νους» και η «κινητήρια δύναμη» όλου αυτού του γλεντιού.

Και πλήρη ορχήστρα υπήρχε –δυο γενιές «τσανακαίοι», δυστυχώς λόγω του περασμένου της ώρας δεν μπορούσε να παραβρίσκεται και ο γενάρχης για να είχαμε τρεις γενιές.





 
Και έτσι δόθηκε η ευκαιρία σε άνδρες και γυναίκες να δείξουν τις φωνητικές ικανότητες τους. Μάλιστα ο «ΠΑΠΑΤΡΩΝΗΣ» είχε πάρει παραμάσχαλα το μικρόφωνο και δεν το άφηνε από το στόμα του – το πέρασε φαίνετε για παγωτό χωνάκι-και όσο ποιο πολλά γαρύφαλλα των πέταζαν - ούτε στο ΛΕΠΑ δεν ρίχνουν τόσα πολλά -τόσο ποιο πολύ αυτός το …τζιτζίνζει.





 
Πολλοί αναρωτήθηκαν που βρέθηκαν τόσα γαρύφαλλα. Ολόκληρο τσουβάλ΄με γαρύφαλλα είχαν φέρ΄, και έδωσαν  αφορμή στις " ΛΑΜΠΙΡΙΝΕΣ" ΚΑΙ «ΤΑΤΙΑΝΕΣ» να λέν΄ ότι  τα γαρύφαλλα πήραν΄ από τα στεφάνια νεκροταφείου. Καταπληκτική και η ανιψιά του Φωτεινή- γνωστή στους Χαλκιδικιώτες και όχι μόνο – για το τραγουδιστικό της ταλέντο. Και φυσικά πολλοί και πολλές που ξεδίπλωσαν και το χορευτικό τους ταλέντο.




Μπορεί να πει κανείς πως όταν υπάρχει όρεξη και κέφι για γλέντι με λίγα χρήματα –αυτά που θα δώσεις να αγοράσεις κανένα σγούρ’ ή κανένα τραγουτσέλ΄, μπορείς να διασκεδάσεις χωρίς να πληρώνεις ολόκληρα μηνιάτικα - με τόση ακρίβεια και πετσόκομμα μισθών και συντάξεων δεν είναι καιρός για «ΣΚΥΛΑΔΙΚΑ» και προπαντός να διασκεδάσεις όπως εσύ θέλεις και όχι όπως θέλουν οι άλλοι.




 
Αν ανεβάζω αυτό το χαραρέτ΄ το ανεβάζω για να καταλάβουμε πως υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις στη διασκέδαση μας κυρίως τώρα το καλοκαίρι και μπας και ξεσκλικιαστούν μερικοί άλλοι φίλοι που έχουν κάτι χρόνια να μαζευτούν να πιουν ένα κρασί.

ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΙΔΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: