Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Λένε ψέματα αράδα

 
......Τις αμέσως επόμενες μέρες το υπουργείο Ανάπτυξης θα καταθέσει στη Βουλή νομοσχέδιο για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, για να δικαιολογήσουν το άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές, αναμασούν τα ίδια και παλιά επιχειρήματα που χρησιμοποιούν οι εργοδότες, δηλαδή:
1. Η λειτουργία των καταστημάτων, λένε, πρέπει να είναι όπως στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.
Η πείρα από τις χώρες που λειτούργησαν μαγαζιά τις Κυριακές αποδεικνύει ότι μαγαζιά έκλεισαν, απολύσεις έγιναν, πετάχτηκαν στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενοι.
2. Λένε ότι από τη συνεχή λειτουργία των καταστημάτων εξαρτάται η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς.
Δε λένε την αλήθεια, αυτό που λείπει σήμερα από τους εργαζομένους - καταναλωτές δεν είναι οι περισσότερες ώρες ανοιχτά τα μαγαζιά, αλλά ότι ο μισθός τους είναι άθλιος μετά τις μειώσεις μισθών, τις ατομικές συμβάσεις και δεν φθάνει ούτε για να καλύψει τις βασικές τους ανάγκες.
3. Θέλουν εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους και μικρούς εμπόρους δούλους των πολυεθνικών γι' αυτό θέλουν να "ξαναζωντανέψουν τα κέντρα των πόλεων", να τα παραδώσουν δηλαδή σε μεγάλες μονοπωλιακές μονάδες με εργαζόμενους χωρίς ωράρια, Συλλογικές Συμβάσεις και αυτοαπασχολούμενους χωρίς μαγαζιά.
4. Λέει ψέματα η τρικομματική κυβέρνηση όταν ισχυρίζεται ότι θέλουν να ανοίξουν τα μαγαζιά ορισμένες Κυριακές. Αυτό είναι το "τυρί στη φάκα".
Βασικός της στόχος είναι να καταργήσουν την αργία της Κυριακής, λύνοντας για άλλη μια φορά τα χέρια της εργοδοσίας όχι για 2 ή για 6 Κυριακές αλλά για όλες τις Κυριακές του χρόνου.
5. Επιδιώκουν μαζί με τη μερική απασχόληση, το ωρομίσθιο, το απελευθερωμένο ωράριο, τις ατελείωτες ώρες δουλειάς και τώρα την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, να αυξήσουν ακόμα περισσότερο τα κέρδη των μεγαλοκαταστηματαρχών, των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων, μεγαλώνοντας ακόμα περισσότερο την εκμετάλλευση των εργαζομένων.
6. Θέλουν να αφαιρέσουν όσο ελεύθερο χρόνο απέμεινε στους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, σαρώνουν στην κυριολεξία τα δικαιώματα ιδιαίτερα στη νεολαία και τις γυναίκες.....
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: