Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

ΔΕΗ: Αυξήσεις στο οικιακό ρεύμα, μειώσεις στο εμπορικό από 1η Ιούλη

Αυξήσεις στο οικιακό τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας για το κλιμάκιο κατανάλωσης 0-800 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο και μειώσεις στα εμπορικά τιμολόγια έρχονται από την 1η Ιούλη, σε εφαρμογή των προβλέψεων του μνημονίου, επιφέροντας νέο χτύπημα στα λαϊκά εισοδήματα.


Τις ανακοινώσεις έκανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Αρθρούρος Ζερβός μιλώντας στη γενική συνέλευση των μετόχων της επιχείρησης, χωρίς πάντως να προσδιορίσει το ύψος των αυξομειώσεων στα τιμολόγια. 
Σε μία προσπάθεια να χρυσώσει το χάπι, ανέφερε ότι τα τιμολόγια στη χώρα μας, θα παραμείνουν από τα χαμηλότερα στην ΕΕ.(*) Ανακοίνωσε επίσης ότι στις 31 Ιούλη λήγει η εμπλοκή της ΔΕΗ με το τέλος ακινήτων και όσοι λογαριασμοί περιέχουν το τέλος αυτό και δεν έχουν εξοφληθεί ως τότε, θα μεταφερθούν στις ΔΟΥ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μεγάλοι ωφελημένοι από τις μειώσεις του εμπορικού ρεύματος θα είναι οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ και μεγάλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του εμπορίου, ενώ για τα μικρομάγαζα οι μειώσεις θα είναι ελάχιστες.
Επίσης, μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένονται και νέες αυξήσεις στο πλαίσιο της παραπέρα  ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ με το νομοσχέδιο για το διαχωρισμό της σε «μικρή» και «μεγάλη», με το πιο κερδοφόρο κομμάτι, το «μικρό» να παραδίδεται στους ιδιώτες. Το σχετικό νομοσχέδιο θα συζητηθεί στα θερινά τμήματα της Βουλής (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ),στο οποίο έχουν ήδη εκφραστεί αντιδράσεις από φορείς και σωματεία (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ). 

(*) Σημείωση δική μας: Αλλά και τα μεροκάματα τα δικά μας από τις χώρες αυτές είναι παρά πολύ χαμηλότερα. Αυτό το ....ξέχασε να το πει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: