Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Κλιμάκωση της βίας των ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων

Κλιμάκωση της βίας των ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων

Ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις προχώρησαν και χτες σε νέες τρομοκρατικές εφόδους και συλλήψεις σε παλαιστινιακούς καταυλισμούς της Δυτικής Οχθης, κλιμακώνοντας παράλληλα τις προκλήσεις τους έναντι της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Μόνο μέσα στο τελευταίο 24ωρο Ισραηλινοί στρατιώτες συνέλαβαν 41 μέλη της Χαμάς (συνολικά 200 από την περασμένη Παρασκευή), θεωρώντας προσχηματικά την οργάνωση ως υπεύθυνη για τις εξαφανίσεις των 16χρονων Ισραηλινών Γκιλ-Αντ Σαέρ και Ναφτάλι Φράνκελ και του 19χρονου Εγιάλ Γιφράχ από το βράδυ της περασμένης Πέμπτης.
Παράλληλα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, συναντώντας χτες το απόγευμα στο Τελ Αβίβ τον απεσταλμένο του λεγόμενου Κουαρτέτου για τη Μέση Ανατολή, Τόνι Μπλερ, υποστήριξε ότι οι φερόμενες «απαγωγές» των τριών εφήβων «εκθέτουν το πραγματικό πρόσωπο της Χαμάς, αφού δεν είναι αφοσιωμένη μόνο στους φόνους Ισραηλινών αλλά και στις απαγωγές παιδιών». Ο Μπλερ, από την πλευρά του, εξέφρασε αποτροπιασμό για την εξαφάνιση των τριών εφήβων, υποστηρίζοντας ότι η Χαμάς «δεν μπορεί από τη μια να επιλέγει το μονοπάτι της πολιτικής και από την άλλη τη βία. Ο μόνος τρόπος είναι να σταματήσει κάθε μορφή βίας: Η τρομοκρατία, οι απαγωγές, οι δολοφονίες». Ωστόσο, ο Μπλερ δεν είπε λέξη για τις τρομοκρατικές επιχειρήσεις των ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων ασφαλείας σε βάρος του παλαιστινιακού λαού...
Το Παλαιστινιακό Υπουργείο Πληροφοριών κατηγόρησε χτες το Ισραήλ ότι επιβάλλει συλλογική τιμωρία στους Παλαιστίνιους στην περιοχή, σημειώνοντας ότι «ένας ολόκληρος πληθυσμός είναι όμηρος των καπρίτσιων της ισραηλινής κατοχής».
Την καταδίκη της για την απαγωγή εξέφρασε χτες και η ΕΕ, κάνοντας έκκληση για την άμεση απελευθέρωσή των τριών νεαρών Ισραηλινών, ενώ η γαλλική πρεσβεία στο Ισραήλ χαρακτήρισε την απαγωγή «δειλή και απαράδεκτη πράξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: