Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

14χρονος Παλαιστίνιος νεκρός από ισραηλινά πυρά

Ένας 14χρονος Παλαιστίνιος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια επιχείρησης του ισραηλινού στρατού κοντά στη Χεβρώνα στη νότια Δυτική Όχθη, όπως ανακοινώθηκε από παλαιστινιακές νοσοκομειακές πηγές.

Ένας ακόμη Παλαιστίνιος νοσηλεύεται από το πρωί σε κρίσιμη κατάσταση μετά τον τραυματισμό του στο κεφάλι στη διάρκεια συγκρούσεων με στρατιώτες στον προσφυγικό καταυλισμό της Καλάντια, κοντά στην Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές.
Ο στρατός ανακοίνωσε ότι έκανε χρήση πραγματικών πυρών και ότι ένας στρατιώτης τραυματίστηκε ελαφρά στην Καλάντια από χειροβομβίδα που εκτόξευσαν διαδηλωτές.
Ο 14χρονος Μοχάμεντ Ντουντίν επλήγη θανάσιμα από σφαίρα κατά τις συγκρούσεις που ξέσπασαν μετά την είσοδο των στρατιωτών στο χωριό Ντούρα, νοτίως της Χεβρώνας, στο πλαίσιο της επιχείρησής του για τον εντοπισμό των τριών Ισραηλινών, η τύχη των οποίων αγνοείται τις τελευταίες οκτώ ημέρες.
Ο στρατός, που επικεντρώνει τις έρευνές του στην περιοχή αυτή, δήλωσε ότι εισήλθε στη Ντούρα για να συλλάβει "έναν τρομοκράτη". Οι στρατιώτες άνοιξαν πυρ με πραγματικά πυρά εναντίον των Παλαιστινίων που πετούσαν πέτρες και κοκτέιλ μολότοφ.
Ο Ντουνίν υπέκυψε σε νοσοκομείο της Χεβρώνας. Ένας ακόμη νεαρός Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από πυρά το πρωί της Δευτέρας κάτω από παρόμοιες συνθήκες στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαλαζόν, κοντά στη Ραμάλα.
Ο στρατός επιβεβαίωσε ότι πραγματοποίησε επιχείρηση στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας στη Ντούρα και σε άλλες περιοχές και καταυλισμούς παλαιστινίων προσφύγων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ενώ έκανε λόγο για "σποραδικές συγκρούσεις" κατά τις επεμβάσεις αυτές.
Οι στρατιώτες συνέλαβαν 25 Παλαιστίνιους τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα και πραγματοποίησαν έρευνες σε περίπου 200 κτίρια. Επίσης έκαναν έρευνες και κατασχέσεις υλικού σε εννέα φιλανθρωπικά ιδρύματα της Χαμάς.
Σύμφωνα με τον στρατό, 330 ύποπτοι Παλαιστίνιοι, εκ των οποίων 240 έχουν διασυνδέσεις με το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, κρατούνται από τις 12 Ιουνίου.
 Διαβαστε και ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: