Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

..Τσίρκο η Εθνική μας στη Βραζιλία

Μόνο μαχαίρια δεν βγάλανε στην προπόνηση. Συνέχεια της αναμέτρησης ΠΑΟΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ της Μεγάλης Τετάρτης.
Είχαμε γράψει τότε πως έπρεπε εκείνους που πλακώθηκαν στο ξύλο μέσα το γήπεδο να τους αποκλείσουν από την Εθνική. Ούτε ο Σάντος το έκανε, ούτε η κυρία ΕΠΟ.
και να τα αποτελέσματα
Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ

«Γιάννη βγάλε κι ένα εισιτήριο για τον Τζαβέλλα»!
Με αφορμή το χοντρό επεισόδιο Τζαβέλλα-Μανιάτη στην προπόνηση της Εθνικής στην Βραζιλία, ο Μιχάλης Τσαμπάς γράφει για την... ιστορική ευκαιρία που έχασε ο Φερνάντο Σάντος! 
Όταν ο Γιάννης Μανιάτης έκανε γνωστό πως είναι έτοιμος να βγάλει εισιτήρια για την Ελλάδα, κανονικά είτε ο Σάντος με τον ρόλο του ομοσπονδιακού τεχνικού, είτε ο Σαρρής ως πρόεδρος της ΕΠΟ όταν ενημερώθηκε θα έπρεπε να του πουν «Γιάννη αν βρεις κάποια καλή προσφορά βγάλε κι ένα εισιτήριο για τον Τζαβέλλα να γυρίσετε μαζί στην Ελλάδα»! Αυτό που συνέβη ήταν τρομερό... Σε προηγούμενα Μουντιάλ τα διαβάζαμε κυρίως σε αποστολές Αφρικανικών χωρών και γελάγαμε. Τώρα ήρθαν και στο δικό μας σπίτι! Ο Μανιάτης, ο Τζαβέλλας και ο... κάθε Μανιάτης και Τζαβέλλας πήγαν στην Βραζιλία εκπροσωπώντας την εθνική ομάδα.
Δεν πήγαν για διακοπές εκεί, ώστε ξαφνικά να μην... γουστάρουν άλλο την θάλασσα της Κόπα Καμπάνα, να μην τους αρέσει το φαγητό ή το ξενοδοχείο και να τα βροντήξουν και να φύγουν. Ούτε καν είναι εκεί ως... μαχητές του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ για να συνεχίζουν την κόντρα που άρχισε από την Μεγάλη Τετάρτη! Ο Φερνάντο Σάντος έχασε μια ιστορική ευκαιρία. Σε μερικές μέρες που και τυπικά θα είναι παρελθόν από τον πάγκο της εθνικής εκτός από τις επιτυχίες που θα πιστωθεί (ως ο 2ος πλέον πετυχημένος προπονητής μετά τον Ρεχάγκελ), θα του έβγαζαν οι πάντες το καπέλο και για τα... αυγά που διαθέτει! Αφού έκανε τα στραβά μάτια και πήρε στην αποστολή Κατσουράνη, Μανιάτη και Τζαβέλλα (το πρώτο λάθος του), θα μπορούσε να το διορθώσει βάζοντας τους 2 στο αεροπλάνο της επιστροφής μετά το επεισόδιο που είχαν και ήταν αρκετά σοβαρό.
Τόσο που είχε αναφορές σε... εξωαγωνιστικά περιστατικά που ακολούθησαν τον αγώνα της Τούμπας και δείχνει ότι η πληγή θα μείνει ανοιχτή και στον νέο πρωτάθλημα! Ούτε θα πάρουμε το Μουντιάλ τώρα που οι δύο διεθνείς έμειναν στην αποστολή, ούτε θα αποτυγχάναμε αν δεν συνέχιζαν! Εξάλλου καμιά φορά πάνω από αποτελέσματα και βαθμούς θα έπρεπε να μπαίνουν και θέματα ηθικής τάξης, ειδικά όταν αναφερόμαστε σε εθνική ομάδα και παρουσία σε τόσο μεγάλη διοργάνωση.
Ανεξάρτητα από το τι θα γίνει στα δύο επόμενα ματς του ομίλου (και μακάρι να μην επηρεάσει στο ελάχιστο και να κάνουμε δύο νίκες) ο Σάντος... έχασε και την δεύτερη ευκαιρία. Επιμένω στον Σάντος γιατί τόσα χρόνια στην Ελλάδα έχει αποδείξει αφενός ότι είναι σοβαρός και αφετέρου ότι είναι λάτρης της πειθαρχίας. Τον Σαρρή δεν τον αναφέρω γιατί δεν περίμενα τίποτα. Μια ανακοίνωση που βγήκε γιατί έπρεπε να βγει και πάμε παρακάτω. Άλλωστε ήδη έχοντας δώσει τα χέρια με τον Κλαούντιο Ρανιέρι δεν θέλει να του παραδώσει μια επικοινωνιακά «τσακισμένη» εθνική! Γιατί αγωνιστικά είναι 100% πληγωμένη...
ΥΓ. Πόσο... εκτός κλίματος φαντάζουν πλέον οι καθημερινές τοποθετήσεις των διεθνών παικτών στις συνεντεύξεις τύπου που έδιναν επί Βραζιλιάνικου εδάφους και προσπαθούσαν να πείσουν για το «οικογενειακό κλίμα»! Ειδικά μάλιστα όταν το έκαναν και με θυμωμένο ύφος, προφανώς πεισμωμένοι από την κριτική!



 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Λάθος τίτλο έβαλες. Πιο πολύ πάει το "ΚΑΦΕΝΙΟΝ Η, εθνική, ΕΛΛΑΣ" και με το ανάλογον άσμα. Αλήθεια πόσους ..τουρίστες πληρώνουμε;;;;;