Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥ[ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ


Αθήνα, 26/2/2019
           Τρεις μέρες μετά τα αίσχη στην Ομοσπονδία των Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας με εικόνες πληρωμένων μπράβων να επιβλέπουν, να τρομοκρατούν και να χτυπούν συνδικαλιστές και εργαζόμενους και σε συνέχεια των όσων αθλιοτήτων έχουν προηγηθεί σε μια σειρά συνέδρια Εργατικών Κέντρων με την παρουσία ΜΑΤ, ειδικών μονάδων καταστολής, ασφαλιτών και αστυνομίας, επανεμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ για να απειλήσει τους εργαζόμενους και τους συνδικαλιστές που αγωνίζονται για την ανατροπή της βαρβαρότητας που ζουν οι εργαζόμενοι, για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος.

          Να θυμίσουμε ότι ο κ. Παναγόπουλος αγνοούνταν από παντού όλα αυτά τα χρόνια. Χρόνια που πέρασαν 3 μνημόνια, εφαρμοστικοί νόμοι, απεργιακτόνοι νόμοι, μέτρα που τσάκισαν εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις.
          Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κάνει πως δεν ξέρει για τη συμμετοχή μπράβων και νονών της νύχτας στο Συνέδριο της ΟΙΥΕ, λέει πως δε γνωρίζει για τη συμμετοχή της εργοδοσίας σε εκλογές και τη συμμετοχή εκλεγμένων συνδικαλιστών, όχι σε οργανισμούς όπως ψευδώς αναφέρει αλλά σε εταιρείες ΑΕ. Χωρίς ντροπή αναφέρει πως ο γιος του προέδρου της εργοδοτικής ένωσης στη ναυτιλία μπορεί να συμμετέχει στα συνδικάτα ως «μισθωτός» προσπερνώντας το γεγονός πως ο ίδιος είναι ο Διευθυντής marketing της Attica Group. Προσπέρνα το γεγονός πως συμμετέχει μέλος της Διοίκησης της Αttica Group, και άλλα αναρίθμητα διευθυντικά στελέχη. Μόνο στην ΟΙΥΕ πάνω από 400 διευθυντικά στελέχη βρέθηκαν στις καταστάσεις ψηφισάντων.
          Τέτοια εργατικά συνέδρια θέλουν «δημοκρατικά» να νομιμοποιούν και από αυτά να εκλέγονται. Να έρχεται η εργοδοσία δηλαδή και να νομιμοποιεί με φυσική παρουσία τα στελέχη της στα εργατικά συνέδρια, με τον βούρδουλα του διευθυντικού δικαιώματος και των μπράβων.
          Στα μάτια συνολικά των εργαζόμενων η ΓΣΕΕ αποτελεί ένα πρόθυμο σύμμαχο των αφεντικών. Οι θλιβερές απεργιακές συνάξεις ελαχίστων εργατοπατέρων, οι θέσεις του ίδιου του προέδρου της ΓΣΕΕ πως οι απεργίες έχουν φάει τα ψωμιά τους, τα καλέσματα για διαδηλώσεις με τα αιτήματα της εργοδοσίας μπορεί να προκαλούν την πλήρη απαξίωση της ΓΣΕΕ, όμως ο πρόεδρος της παραμένει ακλόνητος, στηριζόμενος πάνω σε εργοδοτικούς μηχανισμούς και νόθους, με μηνιαίο μισθό πολλών χιλιάδων ευρώ.
          Οι εργαζόμενοι έχουν κάθε δικαίωμα να θέλουν να πετάξουν τη σαπίλα του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, τους εργοδότες, τις ΑΕ αλλά και τους μπράβους που έχουν φέρει μέσα στις γραμμές μας.

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Καλαμάτα την ημέρα έναρξης του συνεδρίου της ΓΣΕΕ!


Δεν υπάρχουν σχόλια: