Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

Μεγάλη Απεργιακή Κινητοποίηση στο Παρίσι



Αγωνιστικά συνδικάτα της Γαλλίας, στα πλαίσια της Απεργίας της 5ης Φλεβάρη, προχώρησαν σε μαζική απεργιακή περιφρούρησηστην περιοχή Βαλ-Ντε-Μαρν του Παρισιού στο εμπορικό κέντρο Rungis, το μεγαλύτερο της Γαλλίας, όπου απασχολούνται πάνω από 10.000 εργαζόμενοι.


Παρά τις προσπάθειες εκφοβισμού από τις δυνάμεις καταστολής, από νωρίς το πρωί εκατοντάδες εργαζόμενοι από συνδικάτα-μέλη και φίλων της ΠΣΟ στην Γαλλία, σταμάτησαν την τροφοδοσία των φορτηγών στο εμπορικό κέντρο και κάλεσαν τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση στο Παρίσι.

Το ΠΑΜΕ επικοινώνησε με το Εργατικό Κέντρο του Βαλ-Ντε-Μαρν και εξέφρασε για μια ακόμη φορά την σταθερή αλληλεγγύη του ταξικού κινήματος της Ελλάδας με τον αγώνα των εργαζομένων της Γαλλίας.

Ο εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου ευχαρίστησε το ΠΑΜΕ για την αλληλεγγύη του και ενημέρωσε για την επιτυχία που είχε η πρωινή κινητοποίηση καθώς και την ανταπόκριση που είχε από τους χιλιάδες εργαζόμενους του χώρου.

Επίσης, συνδικάτα, ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα της Γαλλίας δημοσίευσαν τα μήνυμα Αλληλεγγύης της ΠΣΟ και του ΠΑΜΕ και μετέφεραν στις απεργιακές τους συγκεντρώσεις την στήριξη του ταξικού κινήματος στον δίκαιο αγώνα τους.


 Αθήνα 5.02.2019


Δεν υπάρχουν σχόλια: