Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Ανακοίνωση τουΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΝOVOTEL



Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Απευθυνόμαστε τόσο στον κλάδο μας, όσο και στους εργαζόμενους άλλων κλάδων, αφού τα προβλήματά μας είναι κοινά, κοινή είναι η απληρωσιά, οι μειώσεις μισθών, η αυθαιρεσία και η εργοδοτική τρομοκρατία. Απευθυνόμαστε σε όλες και όλους που θέλουν να κάνουν το βήμα και να σταθούν απέναντι στην εργοδοσία για να διεκδικήσουν το δίκιο τους, αλλά και σε όσες και όσους το κάνουν ήδη με όλες τους τις δυνάμεις
.
Το συνέδριο της ΟΙΥΕ (Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος) που θα γίνει στο ξενοδοχείο ΝOVOTELστο οποίο εργαζόμαστε, στις 23 και 24 Φλεβάρη, είναι τέτοιο που μόνο σκοπό έχει να εξαπατήσει τους εργαζόμενους, προβάλλοντας ώς συνδικαλιστικά όργανα, σωματεία και διοικητικά συμβούλια, ομαδούλες που στήθηκαν από μεγαλοστελέχη και εργοδοτικούς κολαούζους για να χτυπήσουν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, σπέρνοντας τον εφησυχασμό, τη μοιρολατρεία, την απομόνωση, την οπισθοχώρηση, την ήττα, τον διασυρμό.
Αφού οι εργοδοσίες μείωσαν σε επίπεδα φτώχειας τους μισθούς, έκλεψαν τα αποθεματικά απ’ τα ταμεία μας, μας στέρησαν το εφάπαξ, τα επιδόματά μας, μας ρούφηξαν το αίμα με απλήρωτους μισθούς και υπερωρίες, μας έβαλαν εμπόδιο το 50+1 για την κήρυξη της απεργίας, αφού έστησαν εργοδοτικά σωματεία κι έκλεψαν τόσες διοικήσεις συνδικαλιστικών οργάνων με νόθες εκλογές, τώρα έρχονται να στήσουν και ολόδικά τους σωματεία, χωρίς καμία κάλυψη πλέον, φόρα παρτίδα, λέγοντας ότι αγωνίζονται για τα δίκαια του εργαζόμενου.
Θα ήταν αστείο αν δεν ήταν εξοργιστικό! Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία πλέον ότι δεν γνωρίζαμε, δεν μάθαμε, δεν ακούσαμε! Είναι όχι απλά επικίνδυνοι, είναι καταστροφικοί και δεν είναι συνάδελφοι, ούτε και συνεργάτες! Είναι ταξικοί αντίπαλοι και ως τέτοιους θα πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε!
Να συσπειρωθούμε τώρα όλες και όλοι στα ταξικά μας σωματεία, συνδικάτα, ομοσπονδίες, γύρω απ’ τις διοικήσεις που γνωρίζουμε την δράση τους μέσα στον αγώνα, όχι απο διευθυντικά γραφεία, να τους ξεμπροστιάσουμε και να διεκδικήσουμε οι συνδικαλιστικές ενώσεις να είναι εργατικές κι όχι εργοδοτικές! Να μην νομιμοποιήσουμε με τις ψήφους μας να εκλεχτούν τ’ αφεντικά συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι!
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια: