Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

Η Γαλάτιστα με την "ΓΑΛΑΤΕΙΑ" στο Σοχό

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που γίνονται την ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ, του Καρναβαλιού του Σοχού, όπου παρουσιάζονται πολιτιστικά δρώμενα διαφόρων περιοχών, για μια ακόμα φορά, καλέστηκε και  πήρε μέρος και ο Πολιτιστικός - Λαογραφικός Σύλλογος "Η ΓΑΛΑΤΕΙΑ" Γαλάτιστας.

Στην εκδήλωση το χορευτικό που χόρεψε και  την "ΚΑΜΗΛΑ"  και έκανε γνωστό το έθιμο μας και στο  κόσμο που παρευρέθηκε στο Σοχό
 Και πρέπει να γίνει γνωστό σε όλους,και περισσότερο σε ΄κείνους που είναι αντίθετοι με την παρουσίαση της "ΚΑΜΗΛΑΣ" στα δρώμενα της ΚΑΘΑΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ του Σοχού, ότι τα δρώμενα έχουν πολιτιστικό- λαογραφικό χαρακτήρα.












 Να πως ακόμα πως όταν αποφασίστηκε, πριν από χρόνια, να παρουσιάσουμε την "ΚΑΜΗΛΑ" στο Σοχό είμουν  ΚΑΘΕΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ και το σχολίασα αρνητικά με κάθε τρόπο.









  Όταν όμως πήγα και είδα τα δρώμενα διαπίστωσα πως δεν έχουν καμία σχέση με καρναβάλια και έτσι τάχθηκα ΥΠΕΡ της συμμετοχής μια και  διαφημίζεται η  "ΚΑΜΗΛΑ" μας και σε κόσμο που δεν ξέρει ακόμα και το χωριό μας







 Στις εκδηλώσεις αυτές πήραν μέρος , εκτός από την "ΓΑΛΑΤΕΙΑ" ο Σύλλογος "ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΧΟΡΟΥ",


 ο Μ.Π.Σ. Ξηροποτάμου Δράμας,


και πολιτιστικοί σύλλογοι του Σοχού,



 καθώς και το δρώμενο "ΠΡΟΣΤΑΒΑΝΙ" του Σοχού, έθιμο όπου "οι νεότεροι προσφέρουν ένα πορτοκάλι στους γεροντότερους και φιλώντας το χέρι τους, ζητούν την συγχώρεσή τους.
 Στον κόσμο που παρευρέθηκε μοιράστηκε φασολάδα.

 Το τέλος ΟΛΩΝ των εκδηλώσεων έκλεισε με την ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ όλων των συμμετεχόντων





με τους ΚΟΥΔΟΥΝΟΦΟΡΟΥΣ - όλων των ηλικιών - να κλίνουν τις εκδηλώσεις και να μας προσκαλούν να επισκεφτούμε το Σοχό "ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ"






ΕΔΩ μπορείται να διαβάσετε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και των συμμετεχόντων

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

λουκανκια δε βλεπω ...τι εγινε ρε παιδια....τζιαμπα

tseligas είπε...

Φασουλάδα είχε νηστεία