Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (FISE): Καταδικάζει τη σύλληψη 10χρονου αγοριού από τον ισραηλινό στρατό μέσα στο σχολείο του

Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών (FISE) καταδικάζει τη σύλληψη 10χρονου μαθητή πριν από 2 μέρες, στη Χεβρώνα σε έδαφος της Παλαιστίνης, από τους Ισραηλινούς στρατιώτες οι οποίοι εισέβαλαν στο σχολείο όπου φοιτούσε το αγόρι.
Οι στρατιώτες χτύπησαν και τον υποδιευθυντή, επειδή αντιστάθηκε στη σύλληψη του 10χρονου παιδιού. Το περιστατικό διαδραματίστηκε σε σχολείο της Δυτικής Όχθης και καταγράφηκε σε βίντεο. Ως αιτία της σύλληψης αναφέρθηκε το ότι πέταξε πέτρες, μια συνηθισμένη κατηγορία κατά Παλαιστίνιων ανηλίκων.
Η ευθύνη της ισραηλινής κυβέρνησης και των διεθνών οργανισμών για τα δικαιώματα των παιδιών και όλων όσων κλείνουν τα μάτια στις καθημερινές παραβιάσεις ανθρωπίνων και δημοκρατικών δικαιωμάτων στην Παλαιστίνη είναι τεράστια.
Αν και το παιδί τελικά αφέθηκε ελεύθερο μετά από παρέμβαση των παλαιστινιακών αρχών, υπάρχουν ακόμα μικρότερα σε ηλικία θύματα συλλήψεων από το Ισραήλ μέσα στα χρόνια, αφού ακόμα και 7χρονα παιδιά έχουν συλληφθεί από τις στρατιωτικές κατοχικές δυνάμεις, ιδιαίτερα στη Χεβρώνα, όπου σταθμεύουν εκατοντάδες στρατιώτες μαζί με λίγες εκατοντάδες Εβραίους εποίκους και χιλιάδες Παλαιστίνιους.
Μόνο μέσα στο 2018 υπήρχαν 270 ανήλικοι κρατούμενοι στις ισραηλινές φυλακές, τουλάχιστον 50 κάτω των 16 ετών.
Η ΦΙΣΕ καλεί τα εκπαιδευτικά συνδικάτα να πάρουν πρωτοβουλίες στήριξης του παλαιστινιακού λαού και των δικαιωμάτων των παιδιών.
Είναι καθήκον του ταξικού εργατικού κινήματος ο ανυποχώρητος αγώνας κατά του ιμπεριαλισμού, κατά των εγκληματικών παραβιάσεων της ισραηλινής κυβέρνησης με θύματα ακόμη και 10χρονα παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: