Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΜΗΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Αθήνα 13.3.19
                            
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Τον Απρίλη του 2019 συμπληρώνονται 20 χρόνια από την ίδρυση του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου. 
Από τότε δεν υπήρξε μικρός ή μεγάλος αγώνας στον οποίο οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που συγκροτούν το ΠΑΜΕ να μην ήταν μπροστά, δίνοντας όλες τους τις δυνάμεις ενάντια στη συνέχιση της αντεργατικής επιδρομής που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση και μεγαλοεργοδοσία.
Σε όλη αυτή τη διαδρομή μέσα από παρεμβάσεις του το ΠΑΜΕ ανέπτυξε δεσμούς με εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, ενισχύοντας τη δράση Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, Σωματείων, Επιτροπών Αγώνα στους χώρους δουλειάς, σε συνοικίες και εργατογειτονιές, στηρίζοντας χιλιάδες κινητοποιήσεις σε κλάδους και επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα.  
Όλα αυτά τα χρόνια το κεφάλαιο του ΠΑΜΕ ήταν και παραμένουν οι θέσεις του και η δράση του. Ούτε είχε, ούτε έχει άλλους πόρους, πέρα από την οικονομική του ενίσχυση από συνδικαλιστικές οργανώσεις και εργαζόμενους που το στήριξαν και το στηρίζουν. Σε αντίθεση με τους εργοδότες της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ που "ταϊζονται" με εκατομμύρια ευρώ απ'  όλους τους κρατικούς και εργοδοτικούς μηχανισμούς.
Με τη δίμηνη οικονομική εξόρμηση που αποφάσισε η Εκτελεστική Γραμματεία, το ΠΑΜΕ θα δυναμώσει τον ταξικό προσανατολισμό, τον ταξικό αγώνα, θα δώσει ένα ακόμη γερό χτύπημα στη γραμμή των κοινωνικών διαλόγων, του συμβιβασμού, της υποταγής.  Η οικονομική του ενίσχυση θα βοηθήσει ακόμα πιο πολύ στην έκφραση της διεθνιστικής εργατικής αλληλεγγύης, στους εργάτες όλου του κόσμου.
Οι Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα, τα Συνδικάτα που είναι στη γραμμή του ΠΑΜΕ, θα διακινήσουν σε όλους τους χώρους δουλειάς κάρτες ενίσχυσης των 2 και των 5 ευρώ, για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις να ξεδιπλώσουμε τον αγώνα, πιο οργανωμένοι, κι από καλύτερες θέσεις.
Καλούμε όλες τις οργανώσεις που είναι στη δύναμη του ΠΑΜΕ, κάθε σωματείο και συνδικαλιστή που αναγνωρίζει την 20ετή προσφορά του στην ανάπτυξη αγώνων με πλαίσιο που έχει κριτήριο τις ανάγκες τις εργατικής-λαϊκής οικογένειας, να απευθυνθούν πλατιά σε όλους τους εργαζόμενους να στηρίξουν και οικονομικά τη συνέχεια που πρέπει να έχει στη δράση του το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, κατά της αντιλαϊκής πολιτικής.
Καλούμε την εργατική τάξη της χώρας να ενισχύσει μαζικά τη δύναμη εκείνη, το αποκούμπι της, το ΠΑΜΕ που είναι ο οργανωτής της πάλης ενάντια στην βαρβαρότητα που ζει, που δίνει ελπίδα και προοπτική για το μέλλον της εργατικής τάξης.
Η επιτυχία αυτής της προσπάθειας είναι για μας μονόδρομος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: