Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

Δηλώσεις συνδικάτων και εκλεγμένων συνδικαλιστών για τις ανύπαρκτες αποφάσεις υπέρ του εργοδότη συνδικαλιστώ Καραγεωργόπουλου


Αθήνα,22/3/2019

Προς:
Το Διοικητικό Συμβούλιο του
Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων στις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις (Π.Σ.Ε.Σ.Ο.)
Κοινοποίηση: Επικεφαλής των Παρατάξεων του Ε.Κ.Α.

       ·         ΔΑΣ
       ·         ΕΑΚ
       ·         ΠΑΣΚΕ
       ·         ΕΝΟΤΗΤΑ – ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ
       ·         ΔΑΚΕ
       ·         ΕΜΕΙΣ
       ·         ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
Συνάδελφοι,
Με αυτή μας την επιστολή θέλουμε να δηλώσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για το ότι χρησιμοποιείται η επωνυμία του Σωματείου μας κάτω από παραταξιακό κείμενο που αφορά συνδικαλιστές και όχι εργαζόμενους μέλη του σωματείου.
Με έκπληξή μας, σε e-mail που έστειλε παράταξη της Ο.Ι.Υ.Ε  διαπιστώνουμε ότι το Π.Σ.Ε.Σ.Ο. συνυπογράφει κείμενο στήριξης συνδικαλιστικής δράσης συγκεκριμένου συνδικαλιστή.
Επισημαίνουμε ότι και στις δύο (2) περιπτώσεις που είχε πρόβλημα λειτουργίας το Ε.Κ.Α. (2013: χωρίς Προεδρείο και εμείς πέντε (5) μήνες απλήρωτοι, 2016: διορισμό Διοίκησης) ουδέποτε διανοηθήκαμε να εμπλέξουμε το Σωματείο μας σε διαπαραταξιακές διαμάχες.
Εμείς, ως εργαζόμενοι σε συνδικαλιστική οργάνωση, εκφράζουμε την πάγια θέση μας ότι δεν έχουμε λόγο συλλογικής έκφρασης έναντι των παρατάξεων, πολύ δε μάλλον όταν οι εκλογικές διαδικασίες στο Σωματείο μας γίνονται με ενιαίο ψηφοδέλτιο.
Επειδή, προφανώς η κρίση στην ΓΣΕΕ κανέναν δεν αφήνει αδιάφορο, κατά την γνώμη μας, η θέση του ΠΣΕΣΟ δεν μπορεί να είναι άλλη από την διεξαγωγή του 37ου Συνεδρίου με βάση το Καταστατικό της ΓΣΕΕ και το Ν. 1264/82.
Συναδελφικά,
Οι Εργαζόμενοι – Μέλη της Π.Σ.Ε.Σ.Ο στην Συνδικαλιστική Οργάνωση
 του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας (Ε.Κ.Α)

Δεν υπάρχουν σχόλια: