Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της Τράπεζας Πειραιώς για την απεργία στις 5 Δεκέμβρη


 ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

          

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την Τράπεζα Πειραιώς που παραμονές Χριστουγέννων προχώρησε στις απολύσεις 24 εργαζομένων. 


Μπροστά στο κέρδος δεν υπολογίζουν τη ζωή των εργαζομένων, τις οικογένειές τους. Ο σχεδιασμός τους είναι να προχωρήσουν σε ακόμη περισσότερες. Σε συμφωνία με την κυβέρνηση, αλλά και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών προχωρούν σε ένα σχέδιο χτυπήματος στα δικαιώματα των εργαζομένων, κλείνοντας τα σπίτια τους, αφήνοντας τους χωρίς μισθό και έρμαιους στα νύχια των κορακιών για όσους έχουν ένα σπίτι να το βγάλουν στον πλειστηριασμό. Οι Τραπεζίτες από παντού θέλουν να αρπάξουν.

Η ίδια η τράπεζα με ανακοίνωσή της προκαλεί. Ομολογεί όμως ότι οι απολύσεις διασφαλίζουν το συμφέρον της τράπεζας, δηλαδή τα κέρδη της. Κοροϊδεύει όταν λέει ότι οι εργαζόμενοί της δουλεύουν σε ένα "αξιοκρατικό περιβάλλον με υπευθυνότητα και διαφάνεια". Ξεχνάει όμως να πει ότι:

·       Προχώρησε το προηγούμενο διάστημα στις λεγόμενες εθελούσιες, δηλαδή απολύσεις.

·       Έχει μειώσει το προσωπικό με πάνω από 1.000 απολύσεις.

·       Απαγορεύει τη συνδικαλιστική δράση στα καταστήματα

·       Είναι έντονη η τρομοκρατία της εργοδοσίας

·       Εργαζόμενοι που είναι ΑΜΕΑ τους προτείνει να πάνε από την Αθήνα στο Ν. Ηλείας

·       Σε άλλον να πάει στη Σαντορίνη

          Θυμίζουμε ότι η διευθύντρια προσωπικού κα Μακαριγάκη ήταν αυτή που στο πρόσφατο παρελθόν έβαζε τους εργαζόμενους πωλητές στα Σούπερ Μάρκετ Καρφούρ να φορούν πατίνια. (Ζητούσε να προσληφθούν εργαζόμενοι που να φορούν Rollers).  Τώρα θέλει να κάνει πατίνι τη ζωή των εργαζομένων της Πειραιώς, αφού πρώτα έκανε πατίνι τη ζωή των εργαζομένων της Καρφούρ. Θυμίζουμε επίσης τα καμώματά της στην επιχείρηση ελαιουργία "Μινέρβα".

Οι στίχοι του λαϊκού τραγουδιού «Για ένα κομμάτι ψωμί, δεν φτάνει μόνο η δουλειά, πρέπει να δώσεις πολλά, θέλουν και την ψυχή σου δικέ μου» ταιριάζει στην κατάσταση αυτή.

Καλούμε τα συνδικάτα Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα σε όλη τη χώρα να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους, την άμεση συμπαράστασή τους στον αγώνα των εργαζομένων της Πειραιώς.

Να βρεθούν αύριο 5 Δεκέμβρη μαζί τους στην 24ωρη απεργία και την συγκέντρωση στις 1μμ στο Υπουργείο Εργασίας.

Να εκφραστεί η αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων σε όλες τις Τράπεζες. Γιατί επιδιώκουν να χτυπήσουν και στις άλλες Τράπεζες.





ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ





5 Δεκέμβρη στις 1μμ

στο Υπουργείο Εργασίας 
4-12-2019





Δεν υπάρχουν σχόλια: