Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΜΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΕΡΓΑΤΩΝ


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ  &  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ  ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Καθημερινό φαινόμενο είναι τα εργατικά «ατυχήματα», στην πραγματικότητα δολοφονίες εργατών   στους χώρους δουλειάς, με τους συνάδελφους  να σκοτώνονται ή να σακατεύονται, καταδεικνύοντας ότι οι τόποι δουλειάς έχουν μετατραπεί σε αρένες και παγίδες θανάτου, ότι η υγεία και η ζωή τους θυσιάζονται προκειμένου να μεγαλώσουν τα κέρδη των κεφαλαιοκρατών.

Μέσα λοιπόν στην «κανονικότητα» της καπιταλιστικής ανάπτυξης και του αφηγήματος  της «ανάπτυξης για όλους» τέσσερεις συνάδελφοι μας από το Πακιστάν βρεθήκαν νεκροί από αυτοσχέδιο μαγκάλι, που είχαν φτιάξει για να ζεσταίνονται σε πτηνοτροφική μονάδα συμφερόντων ΖΟΥΡΑ στα Καλύβια  Αττικής όπου και  διέμεναν μέσα στο χώρο δουλειάς.
Αποδεικνύεται ότι τα κέρδη των αφεντικών είναι ποτισμένα με τον ιδρώτα και το αίμα των εργατών. Θησαυρίζουν με τις δικές μας πλάτες, των ντόπιων και αλλοδαπών εργατών. Δεν διστάζουν ανεξαρτήτως χρώματος και θρησκείας να μας θυσιάσουν κυριολεκτικά στο βωμό της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου.
Η κυβέρνηση της ΝΔ όπως προηγούμενα αυτή των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τα υπόλοιπα κόμματα του ευρωμονόδρομου σταυρώνουν τα δικαιώματά μας. Όλοι αυτοί υλοποιούν τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, διαμορφώνουν συνθήκες γαλέρας, μετατρέπουν τους χώρους δουλειάς σε σύγχρονα κάτεργα για να αναστηθούν τα κέρδη του κεφαλαίου.
Να διεκδικήσουμε με κριτήριο της δικές μας ανάγκες, να οργανώσουμε την πάλη μας για να βάλουμε φραγμό στα εργοδοτικά εγκλήματα. Για να υπερασπιστούμε τη δουλειά και τα δικαιώματα μας που τσακίζονται από τα αφεντικά με στήριγμα το κράτος και τις κυβερνήσεις τους.
Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας  εκφράζει  τη βαθειά της θλίψη για τον τραγικό θάνατο που βρήκαν οι συνάδελφοί μας.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εργασίας τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019, στις 18:30 και απευθύνουμε κάλεσμα αλληλεγγύης στα συνδικάτα της Αττικής και του κλάδου.
Η  ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: