Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

Να Εφαρμοστεί Τώρα η Συλλογική Σύμβαση των Εργαζομένων της ΟΣΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   του ΠΑΜΕ
       Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καταγγέλλει τις παρεμβάσεις των Κυβερνήσεων ενάντια στην εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης των εργαζομένων στις Οδικές Συγκοινωνίες (ΟΣΥ ΑΕ).

       Ενώ οι εργαζόμενοι στις Αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας έχουν υπογράψει Συλλογική Σύμβαση με την διοίκηση της εταιρίας ΟΣΥ ΑΕ, η κυβέρνηση αρνείται να την εφαρμόσει, ενώ έχει υπογραφεί εδώ και 6 μήνες. Προχωρά στην κατάργηση σειράς άρθρων της Σύμβασης, με κύρια στόχευση το χτύπημα των αποδοχών των εργαζομένων, όπως καθορίζονται από τη Σύμβαση!
       Οι όποιες δικαιολογίες της Κυβέρνησης για αυτήν την παρέμβαση, είναι προσχηματικές και στόχο έχουν την αφαίρεση κεκτημένων δικαιωμάτων των εργαζομένων. Δικαιωμάτων που προέκυπταν από διαπραγμάτευση στις Συλλογικές Συμβάσεις τα προηγούμενα χρόνια. Η ΝΔ, σε έναν ακόμη κλάδο, αξιοποιεί το έργο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που εφάρμοσε και επέκτεινε τους Μνημονιακούς νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων ενάντια στις Συλλογικές Συμβάσεις των εργαζομένων.
       Η κυβερνητική παρέμβαση για κατάργηση της ΣΣΕ των εργαζομένων στην ΟΣΥ, έχει άμεση σχέση με τον σχεδιασμό για περαιτέρω ιδιωτικοποίηση των συγκοινωνιών της Αθήνας. Εξέλιξη που, όπως και στα καράβια, θα οδηγήσει σε χειροτέρευση των συγκοινωνιών και αύξηση του κόστους τους για τα λαϊκά στρώματα. Έχει σχέση με τη γενικότερη προσπάθεια των επιχειρηματικών ομίλων να χτυπήσουν κάθε συλλογικό αγώνα, κάθε δράση που στόχο έχει τη διεκδίκηση, την απαίτηση να υπογράφονται ΣΣΕ που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, Την κατάργηση των κλαδικών ΣΣΕ.
          Το ΠΑΜΕ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στην ΟΣΥ και τα δίκαια αιτήματα τους για εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης με πραγματικές αυξήσεις, διασφάλιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων τους. Καλεί τους εργαζόμενους να σηκώσουν κεφάλι. Να οργανώσουν τον αγώνα τους χωρίς καμία καθυστέρηση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: