Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Η ανάπτυξη των μονοπωλίων...

 ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ άνοιξαν οι ουρανοί! Ο Μπαρόζο με τον Παπαδήμο θα μας φέρουν κοινοτικά κονδύλια, οι μπουλντόζες θα ξαναβγούν στους δρόμους και θα ξεκινήσουν τα μεγάλα έργα, οι μικρομεσαίοι θα πάρουν δάνεια, οι δανειολήπτες θα ρυθμίσουν τις οφειλές τους...
Μόνο ότι θα ...βρέξει σοκολάτες δεν μας είπανε και για την ώρα μείναμε με την κακοκαιρία, τις καταιγίδες και τα χιόνια. Κι όλα αυτά τα βαφτίζουν «ανάπτυξη». Με τον Σαμαρά να κρατά τη ...σημαία.
Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι μετά την άγρια φορολογία, την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων, την εξαφάνιση των συλλογικών συμβάσεων και τη νομιμοποίηση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας όντως ...κάποιος θα αναπτυχθεί.
Ομως, αυτός δε θα είναι ο ελληνικός λαός που καταδικάζεται αμετάκλητα στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Αντιθέτως, θα είναι οι πολυεθνικές, οι τράπεζες, οι κατασκευαστικές εταιρείες που θα δούνε ξανά τα κέρδη τους να «ανηφορίζουν», τις μετοχές τους να παίρνουν τα πάνω τους και τους μετόχους να «βγάζουν» κι άλλα κέρδη στην Ελβετία και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Πάντως, αν αυτό είναι το ...προεκλογικό χαρτί του συστήματος προφανώς έχουν χάσει από χέρι και καλό θα είναι να το καταλάβουν. Ούτε ο αντικομμουνισμός τους δε θα τους σώσει, ούτε τίποτε άλλο.
Ολα αυτά φυσικά αν γίνουν εκλογές μιας και τα σενάρια αναβολής τους ...επ' αόριστον είναι κάτι παραπάνω από ενεργά όπως άπαντες έχουν καταλάβει.
Βλέπετε, το σύστημά τους φθίνει και εξαθλιώνει τον κόσμο, δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο και κυρίως την πραγματική προοπτική του που είναι η συνεχιζόμενη υποβάθμιση του εργαζόμενου, του νέου ...του ανθρώπου γενικώς.
Κι από αυτό ψάχνουν ζαλισμένοι τρόπο να ξεφύγουν. Δε βρίσκουν όμως γιατί απλούστατα δεν υπάρχει. Και το μόνο που τους μένει είναι η ιδεολογική τρομοκρατία μαζί με τον αυταρχισμό. Αυτά θα χρησιμοποιήσουν εφεξής...

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ(1-3-12)

Δεν υπάρχουν σχόλια: