Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Κέρδη για το κεφάλαιο φτώχεια για το λαό...


ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΜΕ «σλόγκαν» το «είναι κεφάτος γυρίζει απ' του Βερόπουλου» την θυμάστε;

Ε, όποιος άκουσε τη δήλωση του πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου περί του ότι «γυρίζω στην Αθήνα αισιόδοξος» μετά τη Σύνοδο Κορυφής, μάλλον τη θυμήθηκε.

Τι... ψώνισε από το «σούπερ μάρκετ» των Βρυξελλών ο πρωθυπουργός; Ε, αυτό είναι σαφές: Εξι πολύ συγκεκριμένα μέτρα για τη στήριξη του κεφαλαίου. Χρήμα κατευθείαν στις τσέπες του.

Τα μέτρα μιλάνε από μόνα τους: Λεφτά στους κατασκευαστές δρόμων, λεφτά στους ιδιώτες των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, λεφτά στις τράπεζες, λεφτά στους επενδυτές, λεφτά στα μεγαλο-τρωκτικά του ΕΣΠΑ!

Τι ψώνισε για τους εργαζόμενους; Οπως δήλωσε έναν «ενάρετο δρόμο ανάπτυξης». Σε απλά ελληνικά, μεγαλύτερη ανεργία, φτώχεια, ανέχεια, εξαθλίωση, κατάργηση παροχών, εξαφάνιση δικαιωμάτων, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας.

Αν με τον όρο «ενάρετος» εννοεί μία... ασκητική ζωή για αυτούς που δουλεύουν και παράγουν τον πλούτο της χώρας, τότε ναι ο όρος ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Μόνο που συνήθως οι ασκητές το κάνουν εθελοντικά.

Αντιθέτως εδώ έχουμε μία διορισμένη κυβέρνηση παρασκηνίου και διαβουλεύσεων και το «δικαίωμα» να εκλέξουμε μια παρόμοια (αλλιώς... χρεοκοπούμε) στην περίπτωση που θελήσουν να μας δώσουν το δικαίωμα να ψηφίσουμε για το θεαθήναι.

Προφανώς στην Ευρωπαϊκή Ενωση των πολλών «ελευθεριών» εκτιμάται ως «ελευθερία» το να λειτουργούν οι «δημοκρατικοί πολίτες» σε καθεστώς γκεμπελικής τρομοκρατίας, απειλών, περιορισμών, αποκλεισμών και καταστολής.

Οπως έχουμε ξαναπεί, όταν... χοντραίνει το παιγνίδι, πέφτουν οι μάσκες και φαίνεται το πραγματικό πρόσωπο του συστήματος που έχει κάνει... καραμέλα τη λέξη «ελευθερία».

Γιατί οι μόνοι ελεύθεροι σε αυτό είναι οι κεφαλαιούχοι που διεκδικούν το να κερδοσκοπούν χωρίς όρια, να εκμεταλλεύονται όσο θέλουν και να συντρίβουν εφόσον χρειαστεί τη ζωή των ανθρώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: