Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Πρόγραμμα Αποκριάτικων εκδηλώσεων Δήμου Πολυγύρου 2015




To καρναβάλι αποτελεί για τον Πολύγυρο κορυφαίο θεσμό διατηρώντας μια παράδοση δεκάδων χρόνων. Ταυτόχρονα αποτελεί μια ευκαιρία για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του Δήμου μας να διασκεδάσουν, να ξεφύγουν από τη δύσκολη πραγματικότητα, να αναζητήσουν στιγμές κοινωνικής συνεύρεσης και επαφής. Σας περιμένουμε στις εκδηλώσεις μας:
ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Έναρξη των εκδηλώσεων της αποκριάς με συμβολική εκδήλωση στην οικία Καραγκάνη - Λαογραφικό Μουσείο Πολυγύρου, από τον Εθελοντικό Όμιλο Γυναικών Πολυγύρου, στις 5.30 μ.μ. Ζουρνάδες, παραδοσιακά κεράσματα, λουκάνικο και κρασί για όλους τους επισκέπτες.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Αφήγηση παραμυθιών από την Ανθή Θάνου στις 6.00 το απόγευμα, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου, για παιδιά νηπιαγωγείων και πρώτων τάξεων δημοτικού.

ΤΕΤΑΡΤΗ 18
Ιστορίες με κλόουν, κατασκευές και παιχνίδια. Από τις 5.30 το απόγευμα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου για παιδιά προσχολικής ηλικίας, 1ης και 2ης τάξης δημοτικών σχολείων, από την ομάδα εθελοντών εκπαιδευτικών της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πολυγύρου.

ΠΕΜΠΤΗ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Ο καθιερωμένος «Χορός των Γυναικών» στο Κέντρο «Έξι Βρύσες», από το Σύλλογο Ψυχαγωγίας Εκδηλώσεων και Συσπείρωσης Γυναικών Πολυγύρου.
Παράλληλα, στις 8.00 μ.μ. εκδήλωση για άντρες… “Όταν λείπει η γάτα…”. Στην πλατεία επιμελητηρίου, ζουρνάδες, κρασί, λουκάνικο και ό,τι ήθελε προκύψει…

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Παραδοσιακό γλέντι με τη συμμετοχή των χορευτικών τμημάτων του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυγύρου και Λαογραφικού Ομίλου Πολυγύρου. Από τις 7.00 το απόγευμα μπροστά από το Δημαρχείο της πόλης.

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
8.00 μ.μ. Ντράβαλο πάρτι, μπροστά από το δημαρχείο. Επίδειξη χορών από τo γυμναστήριο “Ευ ζην”.

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
·         Από τις 11.00 το πρωί η “Κατσ΄αμάκα” σερβίρει δωρεάν στους επισκέπτες λουκάνικο, ελιές και κρασί στο πάρκο των Έξι Βρύσεων.
·         Εμφάνιση χορευτικών συγκροτημάτων Πολιτιστικού Συλλόγου και Λαογραφικού Ομίλου Πολυγύρου στην πλατεία των Έξι Βρύσεων.
·         Ψήσιμο πήλινων κατασκευών με την τεχνική «ρακού» στην αυλή της οικίας Παραλή.
·         Ο Σύλλογος Ψυχαγωγίας Εκδηλώσεων και Συσπείρωσης Γυναικών Πολυγύρου προσφέρει δωρεάν σε όλο τον κόσμο χειροποίητο παραδοσιακό χαλβά στην πλατεία των Έξι Βρύσεων.
2.00 μ.μ.
Παρέλαση καρναβαλιστών επί της οδού Πολυτεχνείου (Ηρώο, δημαρχείο, πεζόδρομος, Έξι Βρύσες).
3.00 μ.μ.
Λαϊκό γλέντι με την ορχήστρα των Αφων Τσικούρη στην πλατεία των “Έξι Βρύσεων”

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Από τις 11.00 το πρωί, γλέντι, πέταγμα χαρταετού, λαγάνα, νηστίσιμοι μεζέδες και κρασί στην παραλία Καλυβών. Οργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Καλυβών.
Εναλλακτικά στην πλατεία των Ριζών, ετοιμάζονται και προσφέρονται δωρεάν, από το Σύλλογο Γυναικών τον Πολιτιστικό Σύλλογο και την Τοπική Κοινότητα Ριζών, φασολάδα και νηστίσιμα εδέσματα.


ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ
  • Το Λαογραφικό Μουσείο Πολυγύρου θα είναι ανοικτό όλες τις ημέρες της αποκριάς, απόγευμα 18.00-20.30 και την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου από τις 11.00 το πρωί έως αργά το απόγευμα, με την ιδιαίτερη φροντίδα του Εθελοντικού Ομίλου Γυναικών Πολυγύρου.
  • Έκθεση έργων των μελών του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Πολυγύρου.  Ώρες λειτουργίας από Κυριακή 15 έως Σάββατο 21 Φεβρουαρίου: 18.00-21.00. Κυριακή 22 Φεβρουαρίου από το πρωί έως το απόγευμα.
  • “Μέλισσας δημιουργίες, ανθρώπων τέχνη...” Έκθεση χειροποίητου κοσμήματος της Άννας Καραφουλίδου και μελισσοκομικών προϊόντων (μέλι, κρέμες κ.α.) της Άννας Μπουτιόνη, απέναντι από την Εθνική Τράπεζα. Ώρες λειτουργίας, από 12 έως 21 Φεβρουαρίου: 10.00-13.30 & 17.00-21.00. Κυριακή 22 από νωρίς το πρωί έως αργά το απόγευμα.
  • Αποκριάτικες στολές ενοικιάζονται από το Σύλλογο Καρναβαλικών Εκδηλώσεων Δ. Πολυγύρου στο κατάστημά του, απέναντι από τις Έξι Βρύσες. Ώρες λειτουργίας: 10.00-14.00 & 18.00-21.00.


ΟΙ ΧΟΡΟΙ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015
·         Πολιτιστικός Σύλλογος Καλυβών. Κορύφωση της εναρκτήριας εκδήλωσης του Καρναβαλιού – λαϊκό γλέντι από τις 6.00 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Καλυβών.
·         Σύλλογος Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Χαλκιδικής. Χορός στο κέντρο “Έξι Βρύσες” από τις 7.00 μ.μ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015
·         Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Νηπιαγωγείου Πολυγύρου. Παιδικό αποκριάτικο πάρτι στις 6.00 μ.μ. στο κέντρο “Έξι Βρύσες”.
·         Σύλλογος Καρναβαλικών Εκδηλώσεων Δήμου Πολυγύρου. Αποκριάτικος χορός στις 10.00 μ.μ. στο “Αχαίνιο”.

ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015
·         Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου Πολυγύρου. Παιδικός αποκριάτικος χορός στις 5.00 μ.μ. στο χώρο του σχολείου.
·         Feb 14th. Don't forget!” Ο χορός του Αθλητικού Όμιλος Πολυγύρου με ζωντανή λαϊκή μουσική και διπλή λαχειοφόρο αγορά  στις 9.30 μ.μ. στο κέντρο “Έξι Βρύσες”.

ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015
·         Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 3ου Δημοτικού Σχολείου και 1ου Νηπιαγωγείου Πολυγύρου. Παιδικός αποκριάτικος χορός από τις 11.00 π.μ. στο χώρο του Σχολείου.
ΤΡΙΤΗ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015
·         Προοδευτικός Σύλλογος Γυναικών Καλυβών. Γυναικείος χορός μετά τις 9.30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Καλυβών.
ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015
·         Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυγύρου. Αποκριάτικος χορός – γλέντι με το μουσικό συγκρότημα “Τα Καρντάσια” στην ταβέρνα “Ώρα Ελλάδος”, από τις 8.30 μ.μ.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015
·         Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Καλυβών-Γερακινής. Παιδικό αποκριάτικο πάρτι με κλόουν και πολλές εκπλήξεις, στις 5.30 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Καλυβών.
·         Εμπορικός Σύλλογος Πολυγύρου και Κεντρικής Χαλκιδικής. Χορός με τη Μαρία Άρνη και την ορχήστρα των αδελφών Τσικούρη στο κέντρο “Έξι Βρύσες”.
ΣΑΒΒΑΤΟ 21  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

  • Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Πολυγύρου. Παιδικό αποκριάτικο πάρτι στις 5.30 μ.μ. στο χώρο του σχολείου.
  • Λαογραφικός Όμιλος Πολυγύρου – Αποκριάτικος Χορός στο Κέντρο Έξι Βρύσες από τις 9.30 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: