Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Μεγάλη εκδήλωση του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 25 Γενάρη (SPOT)

Η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, μπροστά στο 20ό Συνέδριο του Κόμματος, διοργανώνει μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση προς τιμήν των 99 χρόνων από την ίδρυσή του, την Τετάρτη 25 Γενάρη, στις 6.30 μ.μ., στο Παλαί Ντε Σπορ της Θεσσαλονίκης. (Δείτε εδώ το SPOT).


Ομιλητής θα είναι ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
Θα ακολουθήσει συναυλία με τον συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο και τη συμμετοχή δεκάδων καλλιτεχνών και πολυπληθούς ορχήστρας. Μια συναυλία, αφιέρωμα και τιμή στον μεγάλο συνθέτη για την πολιτιστική και κοινωνική προσφορά του μέσα από την τέχνη του.
Μιλώντας στον «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» για το περιεχόμενο, τη σημασία της εκδήλωσης, αλλά και την προπαγάνδισή της, η Θεανώ Καπέτη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, σημείωσε: «Η μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωσή μας διοργανώνεται σε μια σημαντική περίοδο για το Κόμμα μας. Είναι η πρώτη μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη μετά την προκήρυξη του 20ού Συνεδρίου μας που θα γίνει από τις 30 Μάρτη έως τις 2 Απρίλη, για το οποίο έχει ήδη προηγηθεί ένα ελπιδοφόρο άνοιγμα της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας, με τη διακίνηση πάνω από 8.000 Θέσεων της ΚΕ στις 18 Δεκέμβρη.
Οπωσδήποτε, με την παρέμβαση της Τετάρτης στην οποία θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, επιδιώκουμε να δώσουμε συνέχεια στην επαφή μας με όλον αυτόν τον κόσμο που ενδιαφέρεται για τις Θέσεις του ΚΚΕ, για τις εκτιμήσεις μας για τις διεθνείς εξελίξεις και την οικονομική και πολιτική κατάσταση στη χώρα μας και διεθνώς. Για την πολιτική μας πρόταση και για το πώς θα οικοδομήσουμε ένα ακόμα πιο γερό Κόμμα. Κόμμα που θα είναι ριζωμένο στους τόπους δουλειάς, σε κρίσιμους και νευραλγικούς τομείς της οικονομίας, σε όλες τις εργατικές - λαϊκές γειτονιές και θα αναπτύσσει συνεχώς την ικανότητά του να συνδέεται με τις μάζες, να ανταποκρίνεται σε κάθε είδους συνθήκες και να αναδεικνύεται ως οργανωτής, καθοδηγητής, συμπαραστάτης της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, που έχουν συμφέρον από την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων».
Για το πολιτιστικό μέρος της εκδήλωσης, σημείωσε ότι «αποτελεί έναν επίσης σημαντικό λόγο να μη χάσει κάποιος τη συγκεκριμένη παρέμβαση. Εχουμε την τιμή να φιλοξενήσουμε και να τιμήσουμε και στην περιοχή μας, όπως έγινε και στην Αθήνα εκ μέρους της Κεντρικής Επιτροπής, τον Γιάννη Μαρκόπουλο. Εναν συνθέτη που συνέδεσε το έργο του με τους καημούς και τα βάσανα του ελληνικού λαού. Να τον τιμήσουμε για την πολιτιστική και κοινωνική προσφορά του μέσα από την τέχνη του. Μια τέχνη που, όπως στο παρελθόν, έτσι και σήμερα, εξακολουθεί να συναντιέται με τους στόχους, τις επιδιώξεις και τις αξίες του Κόμματός μας για έναν ανώτερο ανθρώπινο πολιτισμό σε όλες του τις εκφάνσεις. Τέχνη που μετουσιώνει τα μεγάλα συμφέροντα και τους πόθους του λαού στην εποχή μας. Ιδιαίτερα σήμερα που η λαϊκή οικογένεια πληρώνει τις συνέπειες από την καπιταλιστική οικονομική κρίση, που περισσότερο από πριν ο κίνδυνος για γενικευμένες πολεμικές συρράξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και ευρύτερα είναι ορατός. Το ζούμε και το βλέπουμε μπροστά μας πια με τους χιλιάδες πρόσφυγες που ζουν ανάμεσά μας - και στους οποίους χρειάζεται να εκφραστεί πολύμορφα η αλληλεγγύη μας - ξεριζωμένοι από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τις επεμβάσεις στη Συρία και στις άλλες χώρες.
Αυτό, λοιπόν, το έργο του συνθέτη θα παρουσιαστεί από μια πολυπληθή ορχήστρα και συντελεστές - πάνω από 80 καλλιτέχνες, ανάμεσά τους και παιδιά, τους οποίους και ευχαριστούμε πολύ για τη συνεργασία και τη συμβολή τους.
Να μη λείψει λοιπόν κανείς από αυτό το μεγάλο συναπάντημα που σίγουρα θα ακονίσει το πνεύμα και την καρδιά του, ώστε να μπει μπροστά ακόμα πιο αποφασιστικά στον αγώνα για την απαλλαγή από αυτό το βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα!».

Δεν υπάρχουν σχόλια: