Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Στην πρώτη θέση του ...πρωταθλήματος της ανεργίας των νέων η Ελλάδα στην ΕΕ

Στα ύψη παραμένει η ανεργία στην Ελλάδα, ενώ σχεδόν ένας στους δύο νέους είναι άνεργος. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Eurostat, το Σεπτέμβρη το ποσοστό ανεργίας διαμορφώθηκε στο 23,1% στη χώρα μας, ελαφρώς μειωμένο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα (23,3%) και μειωμένο κατά 1,6% σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2015 (24,7%). 

Το πιο σοκαριστικό είναι η ανεργία των νέων, η οποία διαμορφώθηκε στο 46,1% με βάση τα επίσημα στοιχεία, αν και ανεπίσημα είναι ακόμα μεγαλύτερη. 
Η Ελλάδα παραμένει στην πρώτη θέση της ΕΕ τόσο στο συνολικό ποσοστό, όσο και στην ανεργία των νέων. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Ισπανία με συνολικό ποσοστό ανεργίας 19,2% και ποσοστό ανεργίας των νέων 44,4%. Τα μικρότερα ποσοστά ανεργίας καταγράφηκαν στην Τσεχία με 3,7% και στη Γερμανία με 4,1%. Τα στοιχεία για αυτές τις χώρες αφορούν το Νοέμβρη.
Στην Ευρωζώνη το ποσοστό ανεργίας διαμορφώθηκε το Νοέμβρη στο 9,8%, αμετάβλητο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και μειωμένο από 10,5% το Νοέμβρη του 2015. Στην ΕΕ η ανεργία διαμορφώθηκε σε 8,3% το Νοέμβρη από 8,4% τον Οκτώβρη και 9% πριν από ένα χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: