Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Η ΤΕ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ Καταγγέλλει τη νέα επιχείρηση εκφοβισμού και αυταρχισμού

Για την επόμενη Τετάρτη, 25 Γενάρη, αναβλήθηκε η δίκη του 73χρονου Θόδωρου Καραβασιλικού, μέλους του ΚΚΕ, που διώκεται με την κατηγορία της αντίστασης κατά της αρχής, για τη συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις των κατοίκων που έγιναν τον Ιούλη του 2013, ενάντια στην παράδοση του ορυκτού πλούτου στις Σκουριές της Χαλκιδικής στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός - Eldorado» για την εξόρυξη χρυσού.
Η δίκη του ήταν προγραμματισμένη να γίνει χτες, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, όμως αναβλήθηκε λόγω παρέλευσης του ωραρίου.
Ο Θόδωρος Καραβασιλικός ξυλοκοπήθηκε και συνελήφθη αναίτια, στις 10 Ιούλη του 2013, στη διάρκεια της επέμβασης των ΜΑΤ εναντίον των κατοίκων, που, αντιδρώντας στην πολιτική βίας και καταστολής της κυβέρνησης, επιχείρησαν να στήσουν μπλόκο μετά τη Μεγάλη Παναγιά, στο δρόμο προς το Χονδρό Δένδρο. Είχε δεχτεί άνανδρα και λυσσαλέα χτυπήματα από τα ΜΑΤ και μετά από παρέμβαση της Κομματικής Οργάνωσης οδηγήθηκε στο νοσοκομείο Πολυγύρου, όπου και επιβεβαιώθηκε ο ξυλοδαρμός του, παρά τα 73 χρόνια του.
Με ανακοίνωσή της, η ΤΕ Χαλκιδικής του ΚΚΕ, μεταξύ άλλων σημειώνει: «Αποδεικνύεται ακόμη μια φορά το πραγματικό πρόσωπο της βίας και της καταστολής, καθώς σε δίκη σέρνεται ο αγωνιστής σύντροφός μας, ο οποίος κακοποιήθηκε με βάναυσες μεθόδους από τις αστυνομικές δυνάμεις.
Αποδεικνύεται ότι μπροστά στα συμφέροντα του κεφαλαίου, των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων και στην υπεράσπισή τους, επιστρατεύεται η καταπάτηση δημοκρατικών δικαιωμάτων, ο αυταρχισμός. Αυτή η πολιτική της κυβέρνησης και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, που γκρεμίζουν τα εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων, συνοδεύεται από την πολιτική καταστολής και ποινικοποίησης των αγώνων.
Η Τομεακή Επιτροπή Χαλκιδικής του ΚΚΕ καταγγέλλει, για άλλη μια φορά, και με αφορμή τη δίκη του Θ. Καραβασιλικού το όργιο βίας και καταστολής που εξελίχθηκε σε βάρος των κατοίκων της Χαλκιδικής.
Καλούμε το λαό της Χαλκιδικής να μη φοβηθεί και από την τελευταία επιχείρηση εκφοβισμού και αυταρχισμού της κυβέρνησης. Να περιφρουρήσει τους αγώνες του από κάθε τυχοδιωκτικό και προβοκατόρικο στοιχείο. Να δυναμώσει τον ενιαίο αγώνα εργατών, αγροτών, αυτοαπασχολουμένων, νεολαίας και γυναικών ενάντια σε αυτήν τη βάρβαρη πολιτική».

Δεν υπάρχουν σχόλια: