Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ της Γραμματείας ΠΑΜΕ Ηρακλείου


Η γραμματεία Ηρακλείου  του ΠΑΜΕ καταδικάζει την άνανδρη, ωμή επίθεση του επιχειρηματία Μαυράκη Ηρακλή σε συνδικαλίστρια του ΠΑΜΕ και μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου μπροστά στα μάτια του Προϊστάμενου της Επιθεώρησης Εργασίας Ηρακλείου, κατά τη διάρκεια τριμερούς διαδικασίας.
Η τριμερής είχε οριστεί από το ΣΕΠΕ μετά από καταγγελίες εργαζομένων στο σωματείο ότι ο συγκεκριμένος εργοδότης δεν έχει πληρώσει κανένα από τα τρία δώρα του 2016, έχει απλήρωτες υπερορίες, νυχτερινά και αργίες.
Αυτή η επίθεση δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό. Η εργοδοσία συνολικά αποθρασύνεται με τις πλάτες των κυβερνήσεων και της σημερινής. Ειδικά η σημερινή κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες γιατί ανοίγει στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς το θέμα των συνδικαλιστικών ελευθεριών και του συνδικαλιστικού νόμου που ως ένα βαθμό κάλυπτε τους συνδικαλιστές από την εργοδοσία, ενώ παράλληλα βάζει πλάτη για να επικρατεί σιγή ιχθύος στους χώρους δουλειάς ενώ οι εργοδότες δεν τηρούν πλέον ούτε τα προσχήματα.
Τα περιστατικά βίας σε εργαζομένους και συνδικαλιστές δεν πρέπει να φοβίσουν κανέναν. Το ταξικό εργατικό κίνημα θα σταθεί αλληλέγγυο σε κάθε εργαζόμενο που σηκώνει κεφάλι και διεκδικεί ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, τα δεδουλευμένα του, το μισθό του.

Να μη μείνει κανένας εργαζόμενος μόνος του μπροστά σε αυτήν την αντεργατική επίθεση που εντείνεται, να ενώσει τη δύναμη του με τους συναδέλφους του, να οργανωθεί και να παλέψει συλλογικά μέσα από το σωματείο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: