Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018

Σκότωσαν τα παιδιά, το 2014, με τηλεκατευθυνόμενο βομβαρδιστικό


ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ.--
Με πυρά τηλεκατευθυνόμενου αεροσκάφους σκότωσαν τον Ιούλη του 2014 δυνάμεις του ισραηλινού στρατού τέσσερα αγόρια, ηλικίας από 9 έως 11 ετών, σε παραλία της Γάζας.


Τις πληροφορίες αυτές αποκαλύπτει ρεπορτάζ της ηλεκτρονικής έκδοσης «The Intercept», που επικαλείται «εμπιστευτική» έκθεση του ισραηλινού στρατού στο πλαίσιο έρευνας που διενεργήθηκε έπειτα από πιέσεις δικηγόρων της οικογένειας των αδικοχαμένων παιδιών. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αρμόδιοι αξιωματικοί που είχαν την ευθύνη της επιχείρησης θεώρησαν ύποπτες τις κινήσεις των παιδιών που έπαιζαν μπάλα στην παραλία επειδή ήταν κοντά σε πλοιάριο όπου πίστευαν πως μέλη της «Χαμάς» έκρυβαν όπλα... Οι επιθέσεις με τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη έγιναν με διαφορά μισού λεπτού, μολονότι οι στρατιωτικοί δεν ήταν σίγουροι πως επρόκειτο για μέλη της «Χαμάς».
Στη διάρκεια της ισραηλινής φονικής επίθεσης το καλοκαίρι του 2014 στη Γάζα, ο ισραηλινός στρατός σκότωσε τουλάχιστον 225 αμάχους, εκ των οποίων πολλά ήταν παιδιά και έφηβοι.
Αργότερα, προχτές βράδυ το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο «Channel 10» μετέδωσε πως ο πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, μετέβη μυστικά τον περασμένο Μάη στο Κάιρο, όπου συναντήθηκε με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο, Αμπ. Φατάχ Σίσι στο πλαίσιο διαπραγμάτευσης για «εκεχειρία» στη Γάζα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: