Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

Επακόλουθο της ιδιωτικοποίησης - «απελευθέρωσης» το μπλακ άουτ της Αττικής

Η εκτεταμένη διακοπή ηλεκτροδότησης στο λεκανοπέδιο της Αττικής, την Τετάρτη το μεσημέρι, που προκάλεσε τεράστια προβλήματα, είναι απόρροια της ιδιωτικοποίησης και «απελευθέρωσης» της Ενέργειας, τονίζει το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ενέργεια Αττικής - Βοιωτίας - Εύβοιας - Κορινθίας.
Σημειώνει ότι «πέρα από την αποκατάσταση της βλάβης και των φορτίων στο σύστημα μεταφοράς (υπερύψηλη τάση), περιοχές παρέμειναν χωρίς ηλεκτροδότηση και το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς δεν επαρκούσε το προσωπικό του δικτύου διανομής για να κάνει την επαναφορά του ηλεκτρικού ρεύματος.
Αυτά είναι τα αποτελέσματα της ιδιωτικοποίησης και "απελευθέρωσης" της Ενέργειας. Σε αυτό το πλαίσιο η ΔΕΗ, ο ΑΔΜΗΕ, ο ΔΕΔΔΗΕ έχουν προχωρήσει σε μείωση του προσωπικού με σχέσεις αορίστου χρόνου, έχουν επεκτείνει τη μορφή της σχέσης ορισμένου χρόνου αλλά και την ανάθεση σε εργολάβο.
Λογική συνέπεια των παραπάνω είναι η διαρκής επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων αλλά και η διαρκής χειροτέρευση της ποιότητας παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.
Καλούμε τους εργαζόμενους στον κλάδο της Ενέργειας να αγωνιστούν για σταθερή εργασία με δικαιώματα, προσλήψεις και πλήρωση κενών θέσεων. Παράλληλα, να αγωνιστούν για ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο φορέα Ενέργειας, ο οποίος θα σχεδιάζει επιστημονικά με γνώμονα την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και δεν θα εξυπηρετεί την κερδοφορία μιας χούφτας μονοπωλίων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: