Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Μαχητική καταδίκη των ιμπεριαλιστικών εγκλημάτων σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Το ιμπεριαλιστικό έγκλημα στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι καταδίκασε ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία της Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή του στη μαχητική διαδήλωση που οργάνωσε απόψε η ΕΔΥΕΘ. Παράλληλα, κατήγγειλε την κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων.

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με πορεία, η οποία κατέληξε έξω από το Αμερικάνικο Προξενείο. Με τα πανό και τα συνθήματά τους σάλπισαν αγωνιστικό ξεσηκωμό ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών και την ολοένα και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας. Βροντοφώναξαν: «Αμερικάνοι, φονιάδες των λαών»«οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν»«οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουν δουλειά».
Νωρίτερα, στη συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου, μίλησε ο Νίκος Ζώκας, πρόεδρος της ΕΔΥΕΘ. Μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Τα τύμπανα ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου ηχούν σήμερα ακόμη πιο δυνατά μετά τις Συνόδους Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία και στις Βρυξέλλες. Στις συνάξεις αυτές, οι ηγέτες των χωρών-μελών της λυκοσυμμαχίας επιβεβαίωσαν τη θανάσιμη για τους λαούς απειλή τους για τη χρήση "πρώτου πυρηνικού πλήγματος". Οι αποφάσεις της φετινής Συνόδου στις Βρυξέλλες συμπληρώνονται με την παραπέρα στρατιωτικοποίηση της ΕΕ, επιταχύνουν την υλοποίηση των δολοφονικών τους σχεδιασμών με την ενίσχυση των ΝΑΤΟικών δυνάμεων από τη Βαλτική μέχρι τη Μαύρη θάλασσα και τον Καύκασο, στο πλαίσιο του επικίνδυνου ανταγωνισμού με τη Ρωσία και των σχεδίων περικύκλωσής της.
73 χρόνια μετά το πυρηνικό ολοκαύτωμα στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, στις κοινές ανακοινώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, μαζί με την απόφασή τους για το στρατιωτικό τους συντονισμό, δηλώνουν έτοιμοι να χρησιμοποιήσουν ξανά πυρηνικά όπλα.
73 χρόνια μετά το πυρηνικό ολοκαύτωμα, εδώ στη Θεσσαλονίκη, στο πρώην 3ο Σώμα Στρατού, υπάρχει το Στρατηγείο των Δυνάμεων Ταχείας Ανάπτυξης του ΝΑΤΟ NRDC-GR, στο οποίο προβλέπεται η εγκατάσταση όπλων μαζικής καταστροφής - πυρηνικών, χημικών, βιολογικών».
Ακόμη, ανέδειξε τις βαριές ευθύνες διαχρονικά των ελληνικών κυβερνήσεων και των κυρίαρχων αστικών πολιτικών δυνάμεων, σημειώνοντας ότι στην ίδια ακριβώς ρότα βρίσκεται και η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Όπως είπε, «την ίδια στιγμή, που διαθέτει τεράστια ποσά για τις ΝΑΤΟικές δαπάνες, στερεί από το λαό μας βασικά μέσα και έργα αντιπυρικής, αντισεισμικής και αντιπλημμυρικής θωράκισης. Στις συνθήκες της "ιμπεριαλιστικής ειρήνης", ο λαός θρήνησε εκατόμβη νεκρών στην πρόσφατη φωτιά της Αττικής, όπως θρήνησε και πέρσι δεκάδες νεκρούς στις πλημμύρες της Μάνδρας. Η ζωή των απλών ανθρώπων δεν αξίζει τίποτε μπροστά στα κέρδη της ολιγαρχίας του πλούτου. Τα όμορφα παραμύθια της κυβέρνησης για δήθεν έξοδο από τα μνημόνια, όμορφα καίγονται στις φλόγες της απάνθρωπης πολιτικής της, μαζί με τις ζωές δεκάδων ανθρώπων».
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, απηύθυνε κάλεσμα κλιμάκωσης του αγώνα, λέγοντας ότι καλύτερη τιμή στα αμέτρητα θύματα του ιμπεριαλισμού από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους, είναι η ένταση του αγώνα για την ανατροπή της ιμπεριαλιστικής τάξης πραγμάτων. «Η μόνη δύναμη, που είναι ικανή να το κάνει αυτό, είναι οι ίδιοι οι λαοί, η αλληλεγγύη τους, η κοινή τους δράση και αγώνας. Αυτό το σύστημα δεν αλλάζει, δεν εξανθρωπίζεται. Ενάντια στους πολέμους των ιμπεριαλιστών, όλοι οι λαοί του κόσμου πρέπει να υψώσουν τη δική τους σημαία! Μία σημαία, που θα γράφει: Όχι στη σύγχρονη σκλαβιά!», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: