Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!!



Για τα ασφαλιστικά μέτρα ενάντια στην απεργία οδηγών τουριστικών λεωφορείων στη Ρόδο

Εδώ και τρεις μέρες, οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων στη Ρόδο δίνουν σκληρή μάχη για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες.
Μετά τις απειλές, το στήσιμο απεργοσπαστικού μηχανισμού αξιοποιώντας μέχρι και οχήματα ιδιωτών η εργοδοσία επιστρατεύει και τα δικαστήρια.
Η προσφυγή στα δικαστήρια της επιχείρησης «Ελληνικά Λεωφορεία ΑΕ», του μεγαλύτερου εργολάβου – ιδιοκτήτη τουριστικών λεωφορείων στο νησί της Ρόδου για να βγάλει παράνομη την απεργία των οδηγών, που ζητούν μεροκάματο και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς είναι τεράστια πρόκληση και σαν τέτοια πρέπει να την αντιμετωπίσουν οι εργαζόμενοι της περιοχής.
Ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση είναι οι διαδικασίες «εξπρές» με τις οποίες προχωρά η δικαιοσύνη όταν πρόκειται να αντιμετωπίσει τους αγώνες των εργαζομένων. Είναι χαρακτηριστικό ότι εργοδότης προσέφυγε σήμερα το μεσημέρι και η αγωγή θα δικαστεί αύριο το πρωί στις 9!

Δικαιοσύνη όμως και ελεγκτικός μηχανισμός έχουν κλειστά τα μάτια και τα αυτιά τους στις καταγγελίες των οδηγών για το ότι εξαναγκάζονται να δουλεύουν πέρα από τα όρια της ανθρώπινης αντοχής βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους και τις ζωές των επιβατών. Μόλις πριν από μία εβδομάδα είχαμε θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη τουριστικό λεωφορείο με οδηγό εξουθενωμένο από τη δουλειά, ως αποτέλεσμα της εντατικοποίησης για να αυξηθούν ακόμη περισσότερο τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στον τουρισμό, που φέτος ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και η προηγούμενες, έχουν τεράστιες ευθύνες γιατί κατήργησαν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, χτύπησαν το απεργιακό δικαίωμα, διατήρησαν και ενίσχυσαν τη δυνατότητα των εργοδοτών να βγάζουν τις απεργίες παράνομες.
Τα παραμύθια της εξόδου από τα μνημόνια διαψεύδονται με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο από την ίδια τη ζωή.

Τώρα είναι η ώρα να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων. Οι εργαζόμενοι της Ρόδου και τα Συνδικάτα να είναι παρόντες στη δίκη αύριο Τρίτη 21 Αυγούστου, στις 8.30 πμ.

Νίκη στον αγώνα των οδηγών τουριστικών λεωφορείων. Υπογραφή Σύμβασης Τώρα!
Δευτέρα 20.8.2018


Δεν υπάρχουν σχόλια: