Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

ΟΛΟΙ στα αυριανά ΣΥΛΛΑΤΗΡΙΑ και στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 24 Σεπτέμβρη!


Αθήνα, 16/09/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Καλούμε τα συνδικάτα να δώσουν αγωνιστική, ενωτική, ταξική απάντηση στην κυβέρνηση και την εργοδοσία, να πάρουν μαζικά μέρος στα συλλαλητήρια στις 17 Σεπτέμβρη σε όλη τη χώρα (Αθήνα, 7μμ Προπύλαια), στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις στις 18 Σεπτέμβρη στις 6 μμ στην πλατεία Νίκης (Ζαρντέν) στο Κερατσίνι για τα έξι χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από την εγκληματική ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και στην απεργία στις 24 Σεπτέμβρη.



Απέναντι στο νομοσχέδιο-σκούπα που φέρνει με φόρα η κυβέρνηση της ΝΔ, αγωνιζόμαστε για σύγχρονους όρους δουλειάς, για ζωή με δικαιώματα, για αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές, για συνδικάτα ανεξάρτητα από το κράτος και την εργοδοσία.



Την ίδια στιγμή είναι φανερή η προσπάθεια της ηγετικής ομάδας της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ, να ακυρώσει τις αγωνιστικές-απεργιακές κινητοποιήσεις.  



Να θυμίσουμε στους εργαζόμενους ότι οι ίδιες δυνάμεις στον πρώτο απεργοκτόνο νόμο το 2018 όχι μόνο έλαμψαν δια της απουσίας τους από κάθε απεργιακή απάντηση αλλά με τις δηλώσεις τους πως η «απεργία έχει φάει τα ψωμιά της», έστρωσαν το έδαφος για την επίθεση στα εργατικά δικαιώματα και στη συνδικαλιστική δράση. Να θυμίσουμε επίσης ότι ήδη έχουν δώσει το πράσινο φως στην κυβέρνηση για να φέρει τις αντιδραστικές αλλαγές που σχεδιάζει. Είναι νωπές οι εικόνες από τη συνάντηση που έγινε μεταξύ του πρωθυπουργού, του Βρούτση και των «κοινωνικών εταίρων» στην οποία έλαβε μέρος. Ενώ ενημερώθηκε για το σύνολο των αντεργατικών μέτρων, έκανε τον «κινέζο», μηχανορραφώντας και παζαρεύοντας πίσω από τις πλάτες των εργαζομένων.



Μετά από τις αποφάσεις μεγάλων Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών για απεργιακές κινητοποιήσεις, αξιοποιεί τους ανθρώπους της και προχωρά σε κάθε υπονομευτική προσπάθεια είτε για να ακυρώσει απεργιακές διαθέσεις είτε για να κερδίσει χρόνο είτε για να μπερδέψει τους εργαζόμενους. Στη βάση αυτή επιστρατεύει τη μόνιμη τακτική που έχουν όλες οι αντεργατικές επιθέσεις, που είναι ο χυδαίος αντικομμουνισμός.



Δε θα τους περάσει!

Όλοι στον αγώνα!

Όλοι στις αγωνιστικές, απεργιακές κινητοποιήσεις!

                             

Η ανάπτυξή τους τσακίζει τις ζωές μας!

Γκρεμίζει ότι άφησε όρθιο η κρίση τους!

                                                                                Το γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: