Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ της Ε.Α.Κ.ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ


                                                                                                         Μυτιλήνη  29 Σεπτεμβρίου  2019
Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κυρίου Χαρδαλιά Νικόλαου και του κυρίου Αρχηγού του Π.Σ. Αντιστράτηγου Ματθαιόπουλου Βασίλειου  στην Ικαρία, είχαμε την ευκαιρία να θέσουμε στην πολιτική και φυσική ηγεσία μας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι και τις ελλείψεις στις υπηρεσίες και τα κλιμάκια της Περιφέρειας μας.


Στο πλαίσιο της συνάντησης μας έγινε αναφορά στις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζουν τα νησιά της περιφέρειας μας και τις δυσκολίες που υπάρχουν σε επιχειρησιακό επίπεδο. Καταθέσαμε αναλυτικό πλαίσιο αιτημάτων και προτάσεων που αφορούν τις εργασιακές συνθήκες όλων των υπαλλήλων ( μονίμων, πενταετών, συμβασιούχων ) αλλά και την ενίσχυση της επιχειρησιακής μας ικανότητας, πάνω στο οποίο έγινε και συζήτηση.

Δώσαμε ιδιαίτερη σημασία στο θέμα της έλλειψης προσωπικού το οποίο και διογκώθηκε μετά την ίδρυση των Π.Υ. αερολιμένων και στην δυσκολία έως και αδυναμία ενίσχυσης μας σε δύσκολα συμβάντα, λόγω της μεγάλης θαλάσσιας απόστασης από τα κεντρικά λιμάνια της χώρας. Έγινε επίσης αναφορά στις δυσκολίες προσέγγισης των μεγάλων ορεινών όγκων που υπάρχουν στα περισσότερα νησιά, κυρίως λόγω της απουσίας δασικών δρόμων αλλά και των δύσκολων οδικών δικτύων καθώς και στην ύπαρξη αρκετών περιοχών ενταγμένων στο δίκτυο natura 2000, αρκετών στρατιωτικών εγκαταστάσεων και εργοστασίων ποτοποιίας.

Αν και αναγνωρίστηκε το δίκαιο των αιτημάτων μας και από τον κύριο Χαρδαλιά και από τον κύριο αρχηγό, δεν πήραμε κάποια συγκεκριμένη δέσμευση για την επίλυση τους. Έγινε αναφορά στο σχεδιασμό νέων δομών στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και φορέων απορρόφησης ευρωπαϊκών κονδυλίων, ωστόσο έγινε και αναφορά στις ευθύνες της τοπικής αυτοδιοίκησης για κάποια ζητήματα.

Εμείς από την πλευρά μας το πρώτο πράγμα που τονίσαμε είναι ότι χωρίς την αναγκαία χρηματοδότηση τόσο για το Π.Σ. όσο και για την Δασική Υπηρεσία και την τοπική διοίκηση που έχουν την ευθύνη της πρόληψης αλλά και της λειτουργίας των Π.Κ., κανένας σχεδιασμός και καμιά δομή δεν θα έχουν αποτέλεσμα.

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών θεωρούμε ότι οι μόνοι που μπορούν  και πρέπει να επιβάλουν το δίκιο μας είμαστε μόνο εμείς οι εργαζόμενοι στο Πυροσβεστικό Σώμα. Για να μην γίνει και αυτό το υπόμνημα ένα ακόμα « χαρτί » που κοινοποιήθηκε στην ηγεσία μας, καλούμε τους συναδέλφους μας να στηρίξουν αυτά τα αιτήματα έμπρακτα με συμμετοχή στις διεργασίες του σωματείου μας και στους αγώνες που καθημερινά δίνονται από το εργατικό κίνημα.
ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: