Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

Κτιριακό πρόβλημα Δημοτικού Σχολείου Εξοχής του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης


ΕΡΩΤΗΣΗ της Κ.Ο.  τουΚ.Κ.Ε.

Προς τους Υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων και Εσωτερικών

          Ενώ βρισκόμαστε ήδη στις δύο εβδομάδες από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, το πρόβλημα της σχολικής στέγης και στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης παραμένει χρόνιο και άλυτο παρά τις υποσχέσεις όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων, συμπεριλαμβανομένης και της σημερινής της ΝΔ.


          Χαρακτηριστικό παράδειγμα της κατάστασης είναι και το Δημοτικό Σχολείο Εξοχής του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, το οποίο αντιμετωπίζει εδώ και πολύ καιρό πρόβλημα με τις αίθουσες του κτιρίου, με αποτέλεσμα μια από τις τάξεις του να φιλοξενείται από το Νηπιαγωγείο Εξοχής, που χωροταξικά βρίσκεται αλλού, μιας και από το κτίριο του σχολείου, λείπει μια αίθουσα για να συμπληρωθούν οι 6 αναγκαίες αίθουσες για τις 6 τάξεις του. Επιπλέον όμως έχει προκύψει θέμα και με το αν οι αίθουσες του πληρούν τις προϋποθέσεις για τη ασφαλή στέγαση μαθητών. Συγκεκριμένα πρόκειται για την αίθουσα της Β’ τάξης της οποίας η επιφάνεια είναι πολύ μικρότερη απ’ ότι προβλέπει ο νόμος, δηλαδή δεν διαθέτει 1,5 τ.μ. ανά μαθητή. Το αποτέλεσμα είναι οι 12 μαθητές της Β’ τάξης να στριμώχνονται σε μια αίθουσα όπου τα θρανία και οι καρέκλες είναι ενωμένες και δεν αφήνουν χώρο για να κινηθούν. Κατά συνέπεια η αίθουσα αυτή είναι επικίνδυνη στην καθημερινότητα των μαθητών (ήδη έχει καταγραφεί συμβάν τραυματισμού μαθητή εν ώρα μαθήματος) και των δασκάλων τους, θέτοντας σε κίνδυνο την υγιεινή και ασφάλεια τους, παράλληλα όμως είναι επικίνδυνη και γιατί σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης δεν θα μπορεί να εκκενωθεί άμεσα και με ασφάλεια.



Σύμφωνα με τα παραπάνω ερωτώνται οι κ. Υπουργοί, ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για:

·       Να βρεθεί κατάλληλη κτιριακή εγκατάσταση, σύγχρονη και ασφαλή για τη στέγαση όλων των παιδιών του Δημοτικού Σχολείου Εξοχής του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη

·       Να δοθεί η απαραίτητη κρατική χρηματοδότηση, ώστε να κατασκευαστεί νέο Δημοτικό Σχολείο Εξοχής, χωρίς ΣΔΙΤ, ώστε να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες σχολικής στέγης της περιοχής.



Οι Βουλευτές



Δελής Γιάννης

Στολτίδης Λεωνίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια: