Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Οι αφανείς ήρωες



Στον πόλεμο, όπως θέλει να τον λέει η κυβέρνηση, για την καταπολέμηση του Κορωνοϊου, σημαντικότατο ρόλο, και μάλιστα τον ΠΡΩΤΟ, παίζουν οι άνθρωποι της «ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΙΟ ΣΠΙΤΙ». Μιας «ΒΟΗΘΕΙΑΣ» που η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλησε από την πρώτη στιγμή να καταργήσει.
Ευτυχώς για τον κόσμο κυρίως της επαρχίας.
Και σήμερα κατά ένα τρόπο η «ΒΟΗΘΕΙΑ» αυτή την ξελασπώνει, μια και  ως γνωστό η έλλειψη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ από υγειονομικούς, ΟΛΩΝ των βαθμίδων, ανέρχεται σε αρκετές χιλιάδες.
 Τα στελέχη της «ΒΟΗΘΕΙΑΣ» από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή μια και σε πολλά χωριά δεν υπάρχει καν γιατρός.
Και από το πρωί, πολλά στελέχη, μέχρι αργά το απόγεμα τρέχουν όπου τους καλέσουν. Και επειδή όπως λέει ο ποιητής «όλοι μας γνωριζόμαστε από μικρά παιδιά» υπάρχουν στιγμές που τρέχουν ακόμα και στα «άγρια μεσάνυχτα» για να βοηθήσουν τον συνάνθρωπό τους.  Και ειδικά «στην εποχή του ΚΟΡΝΟΓΙΟΥ» δεν τρέχουν μόνο για την ΤΡΙΤΗ ηλικία αλλά για ΟΛΕΣ τις ηλικίες.
Κι αυτούς τους ανθρώπους τα κανάλια, που από το πρωί μέχρι το άλλο πρωί, θυμιατίζουν την κυβέρνηση  και θάβουν οτιδήποτε δεν είναι αρεστό στην κυβέρνηση – εμ πάνω από 20 εκταμ. Ευρώ πήραν από την κυβέρνηση – ΟΥΤΕ μια αναφορά έχουν κάνει σ΄ αυτούς τους ανθρώπους. Και το ακόμα χειρότερο είναι πως κάποιοι τους εγκαλούν και από πάνω.
Ας μου επιτραπεί – ρητορικό αυτό μια και θα το κάνω – να μνημονεύσω τα δικά μας στελέχη της «ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» που είναι και αυτά στην πρώτη γραμμή του πολέμου αυτού για να βοηθήσουν όποιον έχει ανάγκη.
Είναι οι: Κούσα Αγγελική, Καστρινού Διονυσία και Ανδρίτσιου Αναστασία.
Συγχαρητήρια κορίτσια, Συγχαρητήρια στελέχη ολόκληρης της Ελλάδας της «ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ».
Επαίνους μην περιμένετε από την εξουσία. Μη σώσει και σας τους δώσουν. ΔΕΝ τους χρειάζεστε. Έπαινοι είναι τα βλέμματα των  ανθρώπων που βοηθάτε, το χαμόγελο τους, το άγγιγμα του χεριού τη στιγμή που φεύγετε από το σπίτι τους.   ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ. ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΣΑΣ,ΣΑΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΝΤΑΙ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τι γινεται ρε τσελιγκα εκει.... η αβέρς λέει ότι δεν εχουν που να κατουρήσουν κι η αβέρηνα λέει όρεξι να έχουν