Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ με τα αιτήματα της επιτροπής αγώνα κατοίκων Συκιάς Χαλκιδικής για την αντιμετώπιση της επιδημίας τους κορονοϊού


Προς το Προεδρείο της Βουλής
ΑΝΑΦΟΡΑ
Για τους κ. Υπουργούς Υγείας, Οικονομικών, Εσωτερικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Οι Βουλευτές Δελής Γιάννης και Στολτίδης Λεωνίδας

Κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ το κείμενο της επιτροπής αγώνα κατοίκων Συκιάς Χαλκιδικής για την αντιμετώπιση της επιδημίας τους κορονοϊού και ζητούν την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους.



Αθήνα 6/4/2020

Οι καταθέτοντες βουλευτές



ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΥΚΙΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΑΪΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΗΣΗΣ ΤΟΥ

           Πάνω στην κατάσταση που έχει χρόνια δημιουργηθεί στην υγεία ήρθε και έκατσε ο νέος κορωναϊός να δείξει την γύμνια της. Οι υποστελεχωμένες δομές υγείας πλέον δεν μπορούν να αντέξουν και οι υγειονομικοί δέχονται πιέσεις για εργασία έως εξάντληση αλλά και αυξημένες πιθανότητες να νοσήσουν και οι ίδιοι. Σε φάση απόγνωσης το υπουργείο έκανε έκκληση για εθελοντισμό αφού αρνήθηκε προ λίγων μηνών την έκκληση των ίδιων των υγειονομικών για στελέχωση των δομών υγείας. Σε φάση αδυναμίας η κυβέρνηση ζητά από τον κόσμο να κάτσει σπίτι ακόμα και αν τον έχει χτυπήσει ο ιός ελπίζοντας να την "βγάλει" ελαφρά.
           Στη Συκιά, τώρα και παλιότερα, και στην ευρύτερη περιοχή (Σάρτη, Καλαμίτσι, Π.Κουφό, Τορώνη) η κατάσταση είναι και ήταν οικτρή αν και φιλοξενούμε δεκάδες χιλιάδες κόσμου τα καλοκαιρια. Στα χαρτιά υπάρχει πολυδύναμο ιατρείο που ούτε πολυδύναμο θα το λέγαμε μα ούτε και ιατρείο. Η τοπική διοίκηση περιμένει από την παραπάνω βαθμίδα και αυτή με την σειρά της από την επόμενη και ούτω καθεξής ώσπου να φτάσουμε στην κεντρική διοίκηση της οποίας η πολιτική καθορίζεται καθώς φαντάζεστε... από μια βαθμίδα παραπάνω. Η Ευρωπαϊκή Ένωση λοιπόν θεωρεί την υγεία, όπως και κάθε τι, κόστος. Κόστος που ταυτόχρονα για κάποιους είναι κέρδος. Έτσι κρυστάλλινη η ευρωπαϊκή πολιτική διαπερνά κάθε βαθμίδα διοίκησης και φτάνει στην χώρα μας και στο χωριό μας και ρημάζει την υγεία μας. Το πολυδύναμο ιατρείο Συκιάς δεν βγάζει κέρδος επομένως γιατί να έχει γιατρούς και ασθενοφόρο;
           Ως κάτοικοι Συκιάς μπροστά σε αυτό που βλέπαμε χρόνια και δεν μιλούσαμε και στην  γενικότερη κατασταση που θερίζει συνανθρώπους μας στην πατρίδα μας και σε ολόκληρο τον κόσμο οργανωνόμαστε και ζητάμε:

- Κάλυψη όλων των θέσεων του πολυδύναμου ιατρείου Συκιάς και επέκτασης τους.
- Ασθενοφόρα άμεσα διαθέσιμα με έδρα την Συκιά
- Δομές φροντίδας ακόμα και ασθενών με ελαφριά συμπτώματα
- Δομές φροντίδας ευπαθών ομάδων ακόμα και αν δεν νοσούν
- Δωρεάν διανομή κατ΄οίκον ιατροφαρμακευτικού υλικού
- Δωρεάν διανομή κατ' οίκον ειδών πρώτης ανάγκης
- Διαγραφή χρεών σε όσες οικογένειες αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες τους
- Δωρεάν παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και νερού σε όσα νοικοκυριά αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες τους


28/03/2020

Δεν υπάρχουν σχόλια: