Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Από την Κοινοβουλευτική δραστηριότητα του ΚΚΕ

Αποσύρθηκε μετά τις αντιδράσεις η τροπολογία που απάλλασσε από πρόστιμα τις ιδιωτικοποιημένες επιχειρήσεις 

Απαράδεκτη χαρακτήρισε την τροπολογία που απαλλάσσει από πρόστιμα, τέλη και δασμούς τους ιδιώτες, που στο πλαίσιο των ιδιωτικοποιήσεων έχουν εξαγοράσει το σύνολο ή μέρος της περιουσίας μιας εταιρείας, η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, που κατήγγειλε επίσης το νέο μπαράζ καταθέσεων εκπρόθεσμων και άσχετων τροπολογιών σε νομοσχέδια.
Αποσύρθηκε τελικά μετά τις αντιδράσεις η επίμαχη τροπολογία που είχαν καταθέσει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και αρχικά είχε γίνει δεκτή από τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη. Νωρίτερα το ΚΚΕ σε σχόλιο του σημείωνε οτι «η πολιτική αθλιότητα της κυβέρνησης κι η στήριξη που δίνει στο κεφάλαιο δεν έχει όρια!»
Η Διαμάντω Μανωλάκου θύμισε επίσης πως η συγκεκριμένη τροπολογία έρχεται μετά την τροπολογία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο φυσικό αέριο για τις βιομηχανίες. 
Το ΚΚΕ καταψήφισε επίσης και την τροπολογία που σχετίζεται με τα διόδια, διότι -όπως είπε η Διαμάντω Μανωλάκου- το Κόμμα εναντιώνεται στα διόδια
Επιπλέον, η απαράδεκτη τακτική να κατατίθενται εκπρόθεσμες τροπολογίες άσχετες με το περιεχόμενο των νομοσχεδίων συνεχίστηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ καθώς από το βράδυ της Τρίτης έως τις 10.15 το πρωί της Τετάρτης κατατέθηκαν συνολικά εννέα τροπολογίες σε νομοσχέδια που η συζήτησή τους ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 10 το πρωί της ίδιας μέρας!
Εκ μέρους του ΚΚΕ η βουλευτής του Κόμματος Διαμάντω Μανωλάκου ζήτησε να αποσυρθούν και να μη συζητηθούν οι τροπολογίες που δεν σχετίζονται με το περιεχόμενο των νομοσχεδίων που κατατέθηκαν.
Οι τροπολογίες κατατέθηκαν στα τέσσερα νομοσχέδια για την κύρωση της συμφωνίας Κοινού Αεροπορικού Χώρου μεταξύ της ΕΕ και των χωρών Γεωργίας, Ιορδανίας, Μολδαβίας, Ισραήλ.
Και τα τέσσερα νομοσχέδια υπερψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία, ενώ το ΚΚΕ τα καταψήφισε, διότι όπως σημείωσε η Δ. Μανωλάκου μεταξύ άλλων ωφελούν τους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στις αερομεταφορές με προκλητικές φοροαπαλλαγές και ελάφρυνση από τελωνειακούς δασμούς, ενώ για τους λαούς δεν θα υπάρχει κανένα όφελος, αλλά αντίθετα οι αερομεταφορές θα γίνουν πιο δυσπρόσιτες και ακριβές, Ανέφερε επίσης ότι πουθενά δεν υπάρχει προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων και θύμισε τις απεργίες σε Γαλλία και Ισραήλ από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας για τη χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: